bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,143.19 1.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,161.03 0.83%
bnb
BNB (BNB) $ 611.89 2.03%
solana
Solana (SOL) $ 147.83 2.91%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52521 0.58%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473622 0.75%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151635 1.28%

Senatör Cynthia Lummis’den Stablecoin Desteği

indir

Bir kripto para savunucusu olan ABD’li Senatör Cynthia Lummis, Bloomberg’in Senato katında yaptığı bir konuşmaya atıfta bulunarak, stablecoin sistemlerini düzenli olarak denetlenmeyle birlikte, nakit ve nakit eşdeğerlerinde tam olarak desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Lummis Stablecoin ile alakalı olarak şunları kaydetti:

“Stablecoin’lerin yalnızca mevduat kuruluşları, para piyasası fonları veya benzeri araçlar aracılığıyla çıkarılması gerekebilir.”

Her ne kadar senatör stablecoin’lere desteğini sunsa da, Gary Gensler gibi isimler bu tür varlıklara çok sıcak bakmıyor.

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Başkanı Gary Gensler, stablecoinler hakkında, “Vahşi Batı’da çok sayıda kumarhanemiz var ve poker çipi kumarhane oyun masalarındaki bu sabit paralar” tanımlamasının yapmıştı.

Stablecoin next big

Lummis: Stablecoin Son Zamanlarda Ülkelerin Odağında

Senatör Lummis’in Ağustos ayında bekleyen milyar dolarlık bir altyapı faturasında bir kripto komisyoncusu tanımını değiştirmeye çalıştığını, ancak önerinin Senato’dan geçemediğini hatırlatalım.

Tether (USDT-USD) gibi dolara bire bir oranda sabitlenen stablecoin‘ler, yatırımcılar tarafından genellikle Bitcoin (BTC-USD) gibi diğer kriptoları satın almak için kullanılıyor.

Yüksek kaliteli varlıklar tarafından desteklendiği iddia edilen diğer bazı stablecoinler arasında ise USCoin (USDC-USD) ve Dai (DAI-USD) bulunuyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala