bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,410.26 0.28%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,141.84 0.06%
bnb
BNB (BNB) $ 611.26 1.20%
solana
Solana (SOL) $ 143.34 1.80%
xrp
XRP (XRP) $ 0.53042 1.25%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475844 0.90%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150886 0.80%

SEC’ten Orduya Kripto Para Tavsiyesi: Burası Vahşi Batı

secten orduya kripto para tavsiyesi burasi vahsi bati

Kripto para piyasasına karşı tutumuyla tanınan SEC Başkanı Gary Gensler, ABD ordusuna kripto karşıtı tavsiyeler verdi. Gensler, ABD ordusu ile SEC iş birliğinde düzenlenen yılın ilk Twitter Spaces etkinliğinde değerlendirmelerde bulundu. SEC Başkanı Gensler, kripto para piyasasını ‘Vahşi Batı‘ olarak nitelendirdi.

secten orduya kripto para tavsiyesi burasi vahsi bati2

SEC’ten Kripto Karşıtı Açıklamalar

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler ile SEC komiseri Caroline Crenshaw etkinlikte ABD askerlerinin paralarını nasıl değerlendirmeleri gerektiğine ilişkin açıklamalar yaptı. Etkinlikte Çavuş Lawrence Holmes, kripto para gibi alternatif yatırım arayan askerler olduğunu belirterek, kripto yatırımının risklerine ilişkin bir soru sordu. SEC Başkanı Gensler, kripto para piyasasına ‘Vahşi Batı‘ nitelemesi yaparak, “10.000 veya 15.000 token’ın çoğu başarısız olacak” dedi.

Kripto paraların son derece spekülatif olduğunu ifade eden Gensler, ABD doları ve euro varken diğer yatırım araçlarına gerek olmadığını savundu. Gensler, askerlere ‘FOMO’ya kapılmayın’ uyarısı da yaptı.

Caroline Crenshaw ise kripto para dolandırıcılıklarına dikkat çekerek, “Şeffaf olduklarını iddia ediyorlar. Blockchain’dekiler şeffaf ama geri kalanı değil” ifadelerini kullandı. Crenshaw, askerlere yatırım yapmaları için devlet destekli bir emeklilik sistemi olan The Thrift Savings Plan’ı (TSP) önerdi.

Diğer yandan SEC, son dönemlerde kripto piyasası üzerindeki baskısını artırdı. SEC, Binance’ın Voyager varlıklarını satın almasına itiraz ederken, FTX yatırımcılarını inceleme altına almıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala