bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,994.15 0.97%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,135.32 1.37%
bnb
BNB (BNB) $ 590.58 1.36%
solana
Solana (SOL) $ 146.99 1.64%
xrp
XRP (XRP) $ 0.532529 0.96%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.457084 0.22%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.162086 1.67%

SEC’in Hedefleri Artıyor: Atlas Trading

SECin Hedefleri Artiyor Atlas Trading

Kripto para sektöründeki gelişmeler tüm hızıyla devam ederken, düzenleyiciler üzerinde baskı giderek artıyor. Bu noktada düzenleyiciler de çok daha ince eleyip sıkı dokuyor. SEC de bu düzenleyicilerden biri. Yakın dönemde birçok şirket üzerinde sıkı baskı oluşturan SEC, son olarak da hedefine Atlas Trading‘i aldı.

SEC'in Hedefleri Artıyor: Atlas Trading

SEC, Discord Üzerinden Dolandırıcılık İddiası ile Atlas Trading’i Sorguluyor

Twitter’da Zack Morris ve PJ Matlock olarak bilinen Atlas Trading’in kurucuları ve çok sayıda iş birlikçi olduğu iddia edilen kişi, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından hisse senedi manipülasyonu yapmakla suçlandı.

SEC, grubun yatırımcıları dolandırmak için bir dolandırıcılık planına girerek yaklaşık üç yıl içinde yaklaşık 100 milyon dolar kazandığını iddia ediyor. Atlas Trading‘in kurucuları Edward Constantin veya Twitter’da @MrZackMorris ve Twitter’da @PJ_Matlock olan Perry Matlock’un, küçük sermayeli hisse senetlerinin hisse fiyatlarını yapay olarak artırma peşinde birkaç kişiyle birlikte komplo kurduğu söyleniyor.

Sanıkların, daha sonra düşük bir fiyata elde edecekleri “manipülasyona hazır” hisse senetlerini seçme konusunda aşamalı bir yaklaşım uyguladıkları iddia ediliyor. Ardından grup, Twitter ve Discord’daki erişimlerini kullanarak insanlara hisseleri satın almalarını ve tutmalarını söyledi. Son olarak sanıklar hisselerini “tavsiyelerinin yarattığı talebe göre” satacaklarını söyledi. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala