bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,518.29 0.19%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,157.36 0.33%
bnb
BNB (BNB) $ 614.51 0.94%
solana
Solana (SOL) $ 144.74 2.37%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52653 0.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470916 1.05%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151469 0.28%

SEC Üyesi Hester Peirce’tan Kripto Paralarda Regülasyon Vurgusu

sec uyesi hester peircetan kripto paralarda regulasyon vurgusu

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) komisyon üyesi Hester Peirce, kripto paralar hakkında açıklamalarda bulundu. Pierce, kripto paralardaki mevcut durumun bilinmezliğine vurgu yaparak, hem teknolojik büyümeyi teşvik edecek hem de suçlularla savaşmaya olanak tanıyacak düzenlemelere ihtiyaç olduğunu söyledi.

Bir Decrypt haberine göre, RealClearPolicy tarafından düzenlenen panelde konuşan Peirce, 2020 yılında Bitcoin’in gördüğü kurumsal ilgiye dikkat çekti. “2020 boyunca Bitcoin ve diğer kripto para birimlerine büyük bir kurumsal ve perakende ilgi gördük” şeklinde konuşan komisyon üyesi, Biden yönetiminde SEC’in kripto paraları yeniden incelemesi gerektiğini belirtti.

Panelde yer alan bir başka konuşmacı olan Kuzey Carolina’nın 10. kongre bölgesinin temsilcisi Patrick McHenry, yeni atanacak SEC başkanı Gary Gensler hakkında şunları söyledi:

“Gary’nin dünya görüşü, Obama yönetimindeki rolünden ötürü iyi biliniyor… Bence finansal teknoloji ve finansal yenilikler konusunda ilerici bir anlayışa sahip. Bu bakımdan, bir düzenleyici olarak yeni görevinde düşünceli bir yaklaşım geliştirebileceği konusunda iyimserim.”

Peirce ise Gensler hakkında konuşmadı. Bunun yerine FinCEN’in kripto para cüzdanları hakkındaki kurallarına atıfta bulunarak, “denetlenmeden finansal işlemlere girişme özgürlüğünün” mevzuata yaklaşımının önemli bir parçası olacağını söyledi. Peirce, daha önce de gizlilik vurgusu yapmıştı.

Gensler’ın ilericisi bakış açısına rağmen, Peirce tonunu değiştirmedi ve şu ifadeyi kullandı:

“Düzenleyici kurumlar, değişiklik söz konusu olduğunda oldukça muhafazakar olma eğilimindedir.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala