bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,014.35 0.49%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,920.89 0.28%
bnb
BNB (BNB) $ 593.16 1.20%
solana
Solana (SOL) $ 145.94 0.14%
xrp
XRP (XRP) $ 0.506491 0.68%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.439789 1.64%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.144002 0.04%

SEC, MicroStrategy’nin Bitcoin Muhasebe Yöntemini Reddetti

sec microstrategynin bitcoin muhasebe yontemini reddetti

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından yayınlanan yorum mektuplarına göre, MicroStrategy‘nin Bitcoin (BTC) muhasebe yönetimi reddedilmiş durumda. Bu rapor ile birlikte MicroStrategy, devasa Bitcoin varlıklarının değerindeki dalgalanmaları resmi olmayan muhasebe önlemlerinden kaldıramayacak.

microstrategy 1914 bitcoin btc daha satin aldi

SEC, MicroStrategy’nin Bitcoin Muhasebe Düzenlemesine İtiraz Etti

MicroStrategy, Bitcoin varlıklarını bozmak zorunda kalmasaydı gelirinin ne olacağını göstermek adına ABD’nin genel kabul görmüş muhasebe ilkelerine uymayan önlemleri kullandı. Standart muhasebe kuralları uyarınca, kripto para birimleri gibi dijital varlıkların değeri, maliyetleri üzerinden kaydedilmeli ve ardından yalnızca değerleri bozulursa veya düşerse ayarlanmalıdır. Diğer taraftan fiyat yükselirse, bir varlık satılana kadar bu yansımaz.

SEC, MicroStrategy’ye 3 Aralık’taki bir dosyada şunları söyledi:

“…GAAP dışı önlemlerinizdeki Bitcoin değer düşüklüğü ücretlerine yönelik ayarlamanıza itiraz ediyoruz. Lütfen gelecekteki başvurularda bu düzenlemeyi kaldırmak için gözden geçirin.”

Son olarak MicroStrategy hisselerinin Cuma günkü işlem seansında yaklaşık yüzde 17 düştüğünü ve düşüşlerin çoğunun Bitcoin fiyatlarının keskin bir şekilde düşmesiyle meydana geldiğini belirtelim.

Son olarak haberimizin yazımı itibarıyla Bitcoin (BTC) CoinMarketCap verilerine göre 36.452 dolardan fiyatlanıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala