bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,518.29 0.19%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,157.36 0.33%
bnb
BNB (BNB) $ 614.51 0.94%
solana
Solana (SOL) $ 144.74 2.37%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52653 0.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470916 1.05%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151469 0.28%

SEC, Kripto Yatırımcılarının Korunması İçin Şeffaflık İstiyor

sec kripto yatirimcilarinin korunmasi icin seffaflik istiyor

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, kripto yatırımcıları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. SEC başkanı Gary Gensler, kripto paraların gidişatının spekülatif olarak ilerlediğini ve bunun güven kaybı yaratabileceğini dile getirdi.

Kripto Yatırımcılarının Korunması İçin Atılacak Pek Çok Adım Var

SEC başkanı Gary Gensler, genel olarak, kripto para satın alan kişilerin ya da kripto endüstrisine yatırım yapan kişilerin, kullandıkları ticaret platformlarının gerçekten kendilerine karşı ticaret yapıp yapmadıklarını ve dijital cüzdanlarda depolanan varlıklara gerçekten sahip olup olmadıkları gibi konularda adımlar atılması gerektiğini belirtti. Gensler katıldığı Finans Sektörü Düzenleme Kurumu toplantısında, “Biz şu anda temel pazarlığa sahibiz. Kripto para birimlerine yatırım yapan kişiler, aldıkları risk noktasında seçim yapabilirler ancak bu seçimlerin tam ve adil bir açıklama ile belirtiliyor olması gerekiyor. Bu noktada insanların yatırımcıları kandırmaması bizler için çok önemli.” dedi.

sec kripto yatirimcilarinin korunmasi icin seffaflik istiyor 2

Gensler’ın bu açıklaması, geçtiğimiz hafta Terra blockchain ekosisteminin stablecoin’i olan Terra USD’nin (UST) 1 dolar olması gereken fiyatını kaybetmesi sonrasında geldi. Kripto para birimlerinde yaşanılan bu düşüş pek çok kripto para biriminde ve stablecoin’de önemli düşüşlere neden oldu. Yaşanılan bu düşüş Bitcoin’i de çok sert vurmuş ve hafta sonu boyunca elde ettiği tüm gelirleri silerek 30.000 doların altında işlem görmüştü. Bitcoin’in yeni değeri 10 Kasım’da kırılan 69.000 doların çok altında kalmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala