bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,161.19 0.55%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,150.14 0.62%
bnb
BNB (BNB) $ 588.13 0.62%
solana
Solana (SOL) $ 147.05 0.07%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529411 1.41%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.458945 2.10%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.160843 2.06%

SEC, FTT Token’ı Bir Menkul Kıymet Olarak Nitelendirdi

SEC FTT Tokeni Bir Menkul Kiymet Olarak Nitelendirdi1

Kripto para dünyasında büyük ses getiren FTX krizi, birçok şirketi de beraberinde ölüme sürükledi. Ancak tek şirketler değil kripto piyasası da oldukça fazla etkilendi. FTT ise bu noktada değeri en çok eriyen kriptolardan biri oldu. Konu hakkında geç de olsa açıklama yapan SEC ise FTX’in yerel token’ı FTT’nin bir yatırım sözleşmesi olarak satıldığını ve bu yüzden bir menkul kıymet niteliği taştığını açıkladı.

SEC, FTT Token'ı Bir Menkul Kıymet Olarak Nitelendirdi

SEC, FTT Token’ın Bir Menkul Kıymet Olduğunu Söyledi

Kripto paralar söz konusu olduğunda SEC’in tutumu uzun zamandır biliniyor. Sık sık yeniliklere ve kriptoların potansiyeline açık olduğunu belirten SEC, söz konusu ETF‘ler, ICO‘lar ve yerel token’lara geldiğinde katı bir politika güdüyor. Özellikle Ripple 2020’den bu yana SEC ile XRP‘nin bir menkul kıymet olmadığı konusunda tartışma içerisinde.

Bu tartışmalar son olarak FTT için de başlamış durumda. Öyle ki FTX‘in borsa token’ı FTT‘nin bir yatırım sözleşmesi olarak satıldığını ve bir “menkul kıymet” olduğunu söyledi.

SEC şikayetinde şunları kaydetti:

“FTX platformunda alım satım talebi artarsa, FTT tokenına olan talep artabilir, öyle ki FTT’deki herhangi bir fiyat artışı, FTT sahiplerine FTT varlıklarıyla eşit ve doğru orantılı olarak fayda sağlar. FTX’e büyük miktarda token tahsisi, FTX yönetim ekibini ticaret platformuna daha fazla kullanıcı çekmek için adımlar atmaya ve dolayısıyla FTT token’ına olan talebi artırmaya ve ticaret fiyatını artırmaya teşvik etti”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala