bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,475.27 0.33%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,147.29 0.35%
bnb
BNB (BNB) $ 610.01 0.45%
solana
Solana (SOL) $ 144.17 2.20%
xrp
XRP (XRP) $ 0.531598 0.95%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.474077 0.56%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150872 0.31%

SEC Başkanı Gensler Kripto Varlık Düzenlemeleri Hakkında Konuştu: İzin Almak Yerine Af Dileniyor

sec baskani gensler kripto varlik duzenlemeleri hakkinda konustu izin almak yerine af dileniyor

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, kripto varlıkların düzenlenmesine olan ihtiyacı bir kez daha vurguladı.

Financial Times’a verdiği röportajda Gensler, piyasanın beş ila on yıl içindeki geleceğinin “kamu politikası çerçevesinde yer alacağını” belirtti. Gensler konu ile ilgili yaptığı açıklamda şu ifadeleri kullandı:

“Tarihin de gösterdiği gibi, uzun süre dışarıda (düzenleme olmaksızın) kalamaz. Finans, nihayetinde güvenle ilgilidir.”

Gensler ayrıca, kripto varlık platformlarının kaydolması gerektiğinin bir kez daha altını çizdi. Finansın güvenle ilgili olduğunu söyleyen Gensler’a göre platformlar, “izin almak yerine af diliyor”.

Gensler daha önceki açıklamalarında kripto varlık piyasasının sağlam bir şekilde düzenlenmesine ağırlık vereceğini söylemişti. Gensler’ın bu tutumu, sektördeki birçok aktörün başkanın serbest bir düzenleyici yaklaşım sunabileceğine dair umutlarını azalttı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala