bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,324.36 4.31%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,937.14 0.97%
bnb
BNB (BNB) $ 554.53 3.07%
solana
Solana (SOL) $ 131.94 5.88%
xrp
XRP (XRP) $ 0.514312 2.94%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.446261 1.78%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.127979 3.03%

SBI Holdings, Hissedarlarına Ripple (XRP) Sunmayı Sürdürüyor

sbi

Japonya’nın en büyük finans ve bankacılık kurumu olan SBI Holdings, hissedarlarına Ripple (XRP) sunmayı sürdürüyor. Yapılan resmi açıklamaya göre kurumun 100 veya daha fazla hissedarı, verdikleri desteklere teşekkür adına 2.500 yen değerinde (20 dolar civarı) XRP alacaklar. Duyuruda şu ifadeler kullanıldı:

“Hissedarlarımıza vermiş oldukları destekten ötürü teşekkür ediyoruz. Hissedarlarımızın işlerine ilişkim anlayışımızı derinleştiriyor, hisselerimizi de orta ve uzun vadede elimizde tutmayı sürdürüyoruz. Bu amaçla cari ara dönemde sağlanan hissedar menfaatlerine ek olarak cari dönem sonunda da hissedar hakları sağlayacağız.”

Sunulacak XRP miktarı da 30 Haziran’da belirlenecek. Hissedarların bu XRP’yi alabilmek için başvuru yapmaları gerekiyor. Başvurular 31 Mayıs’a kadar devam edecek.

Program, geçtiğimiz yıl SBI tarafından başlatıldı ve revize edilmiş bir iş kanunu ile beraber Fon Uzlaştırma Yasasını yürürlüğe koyan genişleme planı da tanıtıldı. Yapılan bu duyuru ile birlikte XRP, hissedarlar arasında itibarını korumayı sürdürecek.

SEC ve Ripple davası devam ederken, SBI varlığa olan desteğini sürdürmeye devam ediyor. SBI Holdings’in CEO’su Yoshitaka Kitao, ülkedeki düzenleyici kuruluşa göre XRP’nin bir menkul kıymet olmadığını ifade etti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala