bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,374.78 0.38%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,029.43 0.47%
bnb
BNB (BNB) $ 579.01 0.96%
solana
Solana (SOL) $ 169.18 3.98%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52269 0.43%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.481525 5.32%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153936 1.29%

SBF’ye Yeniden Cezaevi Yolu Göründü

sbfye yeniden cezaevi yolu gorundu

Kripto dünyasının derinden etkileyen FTX krizi ve kurucusu Sam Bankman-Fried (SBF) ile ilgili her geçen gün yeni bir gelişme yaşanıyor. SBF, aralık ayında 250 milyon dolarlık kefalet ile serbest bırakılmış ve ev hapsinde sıkı gözetim altına alınmıştı. SBF’nin kefaletinin iptal edilebileceği belirtildi. Bu yönde bir kararın alınması durumunda SBF, yeniden ceza evine girecek.

sbfye yeniden cezaevi yolu gorundu2

SBF’nin Kefalet İptali Yolda!

ABD’de federal hakim Lewis Kaplan, Sam Bankman-Fried‘ın tanık kurcalama suçu işlediği veya işlemeye teşebbüs ettiğine yönelik olası nedenler olduğunu açıkladı. Kaplan, SBF’nin ekim ayındaki duruşmasına kadar hapse geri dönmesinin ‘muhtemel’ olabileceğini ileri sürdü. 16 Şubat’taki davanın ‘kefalet iptali’ duruşması olmadığı ifade edildi ancak mahkemenin o noktaya varabileceği bildirildi.

Sam Bankman-Fried, kefaletle serbest bırakıldığından bu yana internete erişim sağlayabiliyor. 15 Şubat’ta SBF’nin elektronik cihaz kullanımı ‘izlenen bir bilgisayar ve cep telefonu’ olarak kısıtlanmıştı. SBF’nin olası tanıklarla iletişim kurduğunun tespit edilmesinin ardından şifreli mesajlaşma uygulamalarını kullanması yasaklanmıştı. Spor müsabakalarını izlemek için VPN kullandığının tespit edilmesi üzerine VPN kullanımına kısıtlama getirilmişti. ABD’li savcılar SBF’nin League of Legends ve diğer video oyunlarını oynamasının da yasaklanmasını talep etti.

Kaplan, SBF’nin bilgisayarı ve cep telefonu olan iki ebeveyniyle yaşadığını belirterek, bu kısıtlamaların kendisini internet kullanmaktan alıkoyacağına inanmanın saflık olduğunu belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala