bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,313.23 0.61%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,147.16 0.38%
bnb
BNB (BNB) $ 613.82 1.06%
solana
Solana (SOL) $ 143.02 4.00%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523022 1.35%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468374 2.27%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149822 1.92%

Saifedean Ammous: Bitcoin, Emlak ve Altına Olan Talebi Azaltacak

saifedean ammous bitcoin emlak ve altina olan talebi azaltacak

Ünlü Bitcoin Standardı (The Bitcoin Standard) kitabının yazarı Saifedean Ammous Bitcoin, altın, emlak ve tahviller hakkında konuştu.

Bir SALT Talk videosunda Ammous altın, emlak ve tahvillerin Bitcoin karşısında kan kaybedebileceğini ileri sürdü. Ona göre, Bitcoin’in çok yönlülüğü altın, emlak ve tahvillere olan talebi azaltabilir. Ammous Bitcoin – altın karşılaştırması hakkında şunları söyledi:

“Altını şeytanlaştırmanın gerçekçi bir hedef olduğunu düşünüyorum, bu altını endüstriyel bir metale dönüştürecek. Bu durum altının açıkça sıfır değerine ineceği anlamına gelmez. Sadece pahalı bir endüstriyel metal olacak.”

Ammous ayrıca insanların sadece iyi bir değer deposu aradığını vurgulayarak Bitcoin’in bu konudaki avantajlarına dikkat çekti:

“Çok daha fazla küresel pazarın esasen sadece bir değer deposu aradığını da unutmamalısınız. Geri dönüş sağlayan yatırımlar aramıyorlar… Pek çok insan, gerçekten ihtiyaç duymadıkları evleri satın alıyor çünkü bu şekilde enflasyonu yeniyor ve pek çok insan örneğin tahvil gibi her türlü şeye yatırım yapıyor.

Bitcoin, emlak piyasasına girebilir. Tahviller için piyasaya girebilir. Bu nedenle, bu şeyler kendilerine gelen talebin önemli bir kısmını kaybedebilir çünkü insanlar portföylerinin temelini oluşturan ve risk almadıkları sağlam bir değer deposuna sahip değildir. Ancak Bitcoin, bu tür bir dijital altına dönüşürse, insanlara bunu sunabilir. Öyleyse, bunun diğer pazarlara olan talebi azaltacağını ve daha sonra ise kendisine giderek artan bir talep yaratabileceğini hayal edebilirsiniz.”

Yazar, Bitcoin’in kötü bir sistemin alternatifi olarak görülmemesi gerektiğini düşünüyor. Ona göre Bitcoin, kötü bir sistemin yerini alabilecek bir varlık yerine, sağlam bir teknoloji olarak ele alınmalı:

“Bitcoin hakkında ‘Bu sistem çökecek ve tek cevap Bitcoin’ şeklinde düşünmeyi bırakmalıyız. Bence bunun daha iyi bir teknoloji olduğunu düşünmemiz gerekiyor. Bu sadece daha gelişmiş bir sistemdir ve eski sistemi devralması muhtemeldir çünkü dünyanın herhangi bir yerindeki herkes için çok düşük bir maliyetle erişilebilir ve doğrulanabilir bir siyasi çözüm, her seferinde para gönderip almak için tekele sahip olan ve paranın değerini düşürebilecek siyasi kurumlardan geçmek zorunda olmaktan çok daha güçlü bir önerme.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala