bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,125.91 0.37%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,078.65 1.04%
bnb
BNB (BNB) $ 580.99 0.77%
solana
Solana (SOL) $ 143.81 0.44%
xrp
XRP (XRP) $ 0.526737 0.62%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.453696 2.94%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.157223 4.78%

Rusya SWIFT’ten Çıkarıldı, Yeni Yaptırımlar Yolda

rusya swiftten cikarildi yeni yaptirimlar yolda3333

Avrupa Birliği (AB) Baş Diplomatı Josep Borrell, AB dışişleri bakanlarının SWIFT kararı için toplanacağını duyurdu. Borrell, böylelikle 3. yaptırım paketinin bu akşam açıklanacağını söyledi.

Borrell, görüntülü görüşme yoluyla yapılacak toplantıda Rusya’ya yönelik üçüncü tur yaptırımları kabul edeceklerini bildirdi.

AB diplomatı, toplantıyı Twitter yoluyla duyururken bir önceki çağrı amaçlı paylaşımında toplantı saatini de belirlemişti.

Buna göre, planlanan toplantı, Türkiye saatiyle 20:00’da başlayacak. Toplantıda, bazı Rus bankalarının küresel ödeme sistemi SWIFT‘ten çıkarılması konuşulacak. 

Liz Truss: “Rusya SWIFT’ten Çıkarıldı, Bununla Kalmayacak”

Öte yandan, İngiltere dışişleri bakanı Liz Truss, ülkesinin G7 ülkelerine daha fazla yaptırım için baskı yapacağını söyledi. 

İngiliz Bakan, Rusya’ya karşı, özellikle petrol ve gaz arzını kesme konusunda daha fazla önlem alınması için çağrıda bulunacak. 

Times Radio’ya konuşan Truss, yaptırımların SWIFT ile bitmeyeceğini belirtti.

Bu arada, birçok Avrupa ülkesi, hava sahasını Rusya’ya kapatma kararı almaya başladı.

Ruslar Bankamatiklere Koştu

Rusya’da ise SWIFT kararının ardından Ruslar hesaplardaki paraları nakit hale getirmeye çalışıyor…

İrlandalı gazeteci Jason Corcoran, “Khimki’deki Liga alışveriş merkezinde bir Tinkoff ATM kuyruğu” diyerek bir video paylaştı. Corcoran, paylaşımında görgü tanıklarının ATM’deki paranın 40 dakika içinde bittiğini söylediğini belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Hasan Selçuk 1991’de Ankara’da doğdu. İlköğretim ve lise sürecini tamamlayana kadar burada hayatına devam etti. Lise yıllarından itibaren bilim-teknoloji ve medyaya ilgi duydu. 2010’da Galatasaray Üniversitesi’nde Felsefe bölümüne başlayan Hasan Selçuk, buradaki eğitimi esnasında ilgilendiği alanlara yönelik adımlar attı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala