bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,155.46 1.53%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,942.29 2.74%
bnb
BNB (BNB) $ 567.42 3.33%
solana
Solana (SOL) $ 158.35 1.90%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517559 0.29%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.45715 0.98%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149472 3.16%

Beyaz Saray, Rus Bankalarının SWIFT’ten Çıkarılacağını Onayladı

Beyaz Saray Rus Bankalarinin Swiftten Çikarilacağini Onayladi

Rusya – Ukrayna arasındaki savaş sonrası birçok ülkeden Rusya’ya büyük çaplı yaptırımlar hızla gelmeye devam ediyor. Son olarak ABD Başkanı Joe Biden’ın da daha önce açıkladığı yaptırım resmiyete döküldü. Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği, henüz ismi açıklanmayan bir grup Rus bankasını uluslararası ödeme mesajlaşma sistemi SWIFT‘ten çıkarma planını açıkladı.

abd baskani biden rusya ukrayna savasi ile ilgili konustu

Beyaz Saray, Bazı Rus Bankalarının SWIFT’ten Çıkarılacağını Onayladı

Dünya Çapında Bankalararası Finansal Telekomünikasyon Derneği (SWIFT), dünya çapında binlerce finansal kurumu birbirine bağlayan ödeme emirleri için bir mesajlaşma ağıdır. Öyle ki yakın zamanda yayınlanan bir rapora göre, Rusya’daki 300’den fazla finans kurumu SWIFT’e bağlı durumda. 

Son olarak Cumartesi günü yapılan açıklamalarda Avrupa Komisyonu, Fransa, Almanya, İtalya, Birleşik Krallık, Kanada ve Amerika Birleşik Devletleri’nden” oluşan grup, günlerdir böyle bir hareketin söz konusu olduğuna dair artan spekülasyonların ardından hareketi duyuruldu.

Avrupa Birliği tarafından dün yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

“Seçilen Rus bankalarının SWIFT mesajlaşma sisteminden çıkarılmasını sağlamayı taahhüt ediyoruz. Bu, bu bankaların uluslararası finansal sistemden kopmasını ve küresel olarak faaliyet gösterme yeteneklerine zarar vermesini sağlayacaktır.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala