bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 58,036.55 3.73%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,972.65 0.51%
bnb
BNB (BNB) $ 557.92 3.60%
solana
Solana (SOL) $ 133.70 5.95%
xrp
XRP (XRP) $ 0.5154 3.62%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.450023 2.41%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.129113 2.46%

Rus Mahkemesi Kripto Parayı Ödeme Aracı Olarak Tanıdı

rus mahkemesi kripto parayi odeme araci olarak tanidi

Geçtiğimiz günlerde Rusya son dönemde kripto para birimlerini ödeme aracı olarak er geç tanıyacağını açıklamıştı. Bir Rus mahkemesi görünen davada kripto para birimini ödeme aracı olarak tanıdı.

St. Petersburg Şehir Mahkemesi Kripto Parayı Ödeme Aracı Kabul Etti

İki Rus vatandaşı bir başka kişiden 5 milyon ruble (neredeyse 90.000 dolar) ve nakit 55 milyon ruble (1 milyon dolara yakın) dijital varlıkları gasp ettikleri için katı rejim altında dokuz ve yedi yıl hapis cezasına çarptırıldı. Rus iş haber portalı RBC tarafından yapılan habere göre St. Petersburg Şehir Mahkemesi, yargılamanın sürdüğü esnada kripto para birimini bir ödeme aracı olarak kabul etti. Rusya’daki savcılar bu karar sonrasında, Moskova’daki hükümet, henüz Bitcoin (BTC) ve benzerlerinin yasal statüsünü belirlemediği için kararı bir emsal olarak tanımladı.

rus mahkemesi kripto parayi odeme araci olarak tanidi 2

Dava ilk olarak şehir mahkemesinde görüldü ve mahkeme kriptoyu dikkate almadı.

Şehir mahkemesi kararında kripto para birimi hakkında “Rusya Federasyonu topraklarında bir ödeme aracı olmadığı, bu nedenle medeni hakların bir nesnesi ve bir suç konusu olarak kabul edilemeyeceği” belirtildi. Kararın temyize götürülmesi sonrasında bir temyiz mahkemesi, kripto para biriminin yine de bir ödeme aracı olarak kabul edilebileceği açıklandı ve davayı ilk derece mahkemeye gönderdi.

Sanıklara verilen hapis cezasını değiştirmeyen şehir mahkemesi dijital parayı ekleyerek karar açıkladı. Yaşanan gelişmeler sonrasında St. Petersburg’daki bir bölge mahkemesi, kolluk kuvvetlerinin başka bir ceza davasında çalınan kripto para birimlerine el konulması kararına vardı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala