bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 58,562.69 1.27%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,995.91 3.31%
bnb
BNB (BNB) $ 561.85 2.01%
solana
Solana (SOL) $ 138.45 12.93%
xrp
XRP (XRP) $ 0.518353 5.03%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.453667 4.59%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.131955 5.27%

Ripple-SEC Davasındaki Hinman Belgelerinin Detayları!

Kripto Bülten’in bu bölümünde Ripple (XRP)-SEC davasındaki kritik Hinman belgelerini anlattık. Geçtiğimiz günlerde 2 yıldır süren Ripple davasındaki Hinman Belgeleri’nin detayları paylaşıldı. Belgede, Ethereum’un menkul kıymet olarak yansıtılması konusunda endişelerin olduğu ifade ediliyor. Hinman belgelerine ait detayların ortaya çıkmasından sonra XRP fiyatı da yükselmeye başladı.

Hinman Belgelerinin Detayları

Peki Hinman belgeleri neden önemli? SEC’in son zamanlardaki Binance ve Coinbase hamleleri, kripto piyasasında ortalığı karıştırdı. İki büyük borsanın SEC davasına maruz kalmasıyla da gözler Ripple davasına çevrildi.

Bilindiği üzere Ripple, 2020 yılından beri ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile yasal bir savaş içerisinde. 2013’ten bu yana Ripple’ın XRP aracılığıyla kayıtsız menkul kıymetler sunduğunu iddia eden düzenleyici kurum, zaten Ripple’a karşı dava açmış durumda. William Hinman, 2018 yılındaki konuşmasında Ethereum’un bir menkul kıymet olmadığını belirtmişti. Ripple, ön satışı Ethereum’a benzer şekilde gerçekleştirilen XRP’nin bu yüzden menkul kıymet olarak sınıflandırılamayacağını savunuyor.

Uzun süredir devam eden SEC ve Ripple davası için 13 Haziran’da önemli bir gelişme yaşandı. Süreç boyunca yapılan savunmalarla davanın seyri XRP lehine gelişti. Bu noktada Hinman Belgeleri’nin de payı büyük.

Belgelerdeki bilgilere göre. eski SEC yetkilisi William Hinman, Ethereum’un şu anki durumda menkul kıymet olmadığı için herhangi bir düzenlemeye gerek olmadığını düşündüğü ortaya çıktı. Ripple’dan da cevap gecikmedi. Ripple’ın Baş Hukuk Sorumlusu Stuart Alderoty, Hinman belgelerinin SEC’in web sitesinden kaldırılmasını talep etti. Aynı zamanda da bu belgelerin bir varlığın menkul kıymet olup olmadığına ilişkin tartışmalarda asla kullanılmaması gerektiği çağrısında bulundu.

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse ise Hinman’ın şirket içinde büyük tepki almasına yol açan konuşma kayıtlarının yayınlamasını “vicdansızlık” olarak nitelendirdi. Brad Garlinghouse, 2018 yılında yapılan bu konuşmaya rağmen sektördeki düzenleme eksikliğini fırsat bilerek SEC’i yaptırımlar aracılığıyla sektörün düzenlemeye çalıştığını ifade etti. Brad Garlinghouse ayrıca SEC’in “ajansa kayıt olun” çağrısını ise blöf olarak nitelendirdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala