bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,102.84 2.19%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,987.51 1.20%
bnb
BNB (BNB) $ 560.06 0.53%
solana
Solana (SOL) $ 138.14 4.85%
xrp
XRP (XRP) $ 0.518123 0.29%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.457532 2.77%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.132388 3.76%

SEC’ten Bitcoin ETF Başvuruları İçin Kötü Haber

SEC'in kripto şirketlerine kestiği cezalar bitmek bilmiyor

ABD menkul kıymet düzenleyicisi SEC, spot Bitcoin ETF’leri ile ilgili başvuruları yetersiz bulduğunu açıkladı. SEC, başvuruların yeterince açık ve kapsamlı olmadığı yönünde geri bildirim yaptı. Haberin ardından Bitcoin’de (BTC) sert düşüş yaşandı. 31 bin doların üzerinde seyreden BTC, 29 bin 500 dolara kadar indi.

SEC’ten Bitcoin ETF Başvuruları İçin Kötü Haber

SEC, Bitcoin ETF Başvurularını ‘Yetersiz’ Buldu

ABD Borsa ve Menkul Kıymetler Komisyonu’nun (SEC), Bitcoin ETF başvuruları ile ilgili ilk tepkisi olumsuz oldu. WSJ’nin konuya yakın kişilere dayandırdığı haberine göre SEC, spot Bitcoin ETF başvuruları için yapılan son başvuruları yetersiz olduğunu söyledi. Kurum, BlackRock ve Fidelity Investments gibi şirketler adına yapan başvuru yapan Nasdaq ve Cboe Global Markets borsalarını bilgilendirdi. Başvuruların yeterince açık ve kapsamlı olmadığı ifade edildi.

WSJ, SEC‘in başvuruları ayrıntılı olmadığı gerekçesiyle iade ettiğini bildirdi. Haberde varlık yöneticilerinin dosyaları güncelleyebileceği veya yeniden başvuru yapabileceği ifade edildi. Haberin ardından 31 bin dolar üzerinde seyreden BTC’de sert düşüş kaydedildi. BTC, 29 bin 500 doların altını gördü. Bitcoin liderliğinde neredeyse bütün kripto varlıkların değer kaybı hızlandı.

BlackRock‘ın Bitcoin ETF başvurusunun ardından kripto piyasasında sert yükseliş kaydedilmişti. BTC, 26 bin 400 dolardan 31 bin doların üzerine soluksuz bir şekilde tırmanmıştı. BTC, nisan ayından bu yana ilk kez 30 bin doların üzerine çıkmıştı. BlackRock fonunun varlık saklayıcısı olarak listelenen Coinbase hisseleri de aynı dönemde yüzde 30’dan fazla artış göstermişti.

BlackRock’ın başvurusu başka spot ETF başvurularını da beraberinde getirdi. Fidelity, Ark Investment, Invesco, WisdomTree, Bitwise ve Valkyrie yeniden başvuru yaptı. SEC’in spot BTC ETF’ine onay vermesinin dönüm noktası olacağı belirtiliyor. Böylece yatırımcıların bir aracı kurum hesabı üzerinden kolaylıkla Bitcoin’e erişebileceği ifade ediliyor. SEC, dolandırıcılık ve piyasa manipülasyonuna karşı savunmasız oldukları gerekçesiyle spot Bitcoin ETF başvurularını reddetti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala