bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,560.57 0.54%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,950.77 1.97%
bnb
BNB (BNB) $ 571.40 2.04%
solana
Solana (SOL) $ 162.11 0.41%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517806 0.26%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.464849 0.90%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150084 4.28%

Ripple ile SEC Davasındaki Gelişmeler İki İleri Bir Geri

Ripple ile SEC Davasindaki Gelismeler 2 Ileri 1 Geri

Ripple ve SEC arasındaki dava halen atışmalı bir şekilde devam ediyor. Her iki taraf da fikirlerini savunmaya devam ederken davada önemli gelişmeler de yaşanıyor. Ancak bu gelişmeler arasında olumsuz tepkiler de doğabiliyor. Öyle ki bugün, Ripple kurucuları Brad Garlinghouse ve Chris Larsen, SEC’den gelen Özet Karar için Harekete yanıt olarak bir Hukuk Memorandumu sundu. Diğer taraftan bu belgelerin sunulması sonrasında bir takım tartışma yaşandı.

Ripple ile SEC Davasindaki Gelismeler 2 Ileri 1 Geri 2

SEC, Ripple ile Arasındaki Davada Bazı Dosyaları Mühürledi

Ripple ile olan davasında uzun bir süredir lehine adım atamayan SEC, son dönemde dosyaları mühürleme yoluna gitti. Orijinal SEC belgeleri, düzenleyicinin talebi üzerine mühürlendi ve bu belgeler ve sonrasında bunlara verilen tüm yanıtlar kamuoyundan gizlendi. Konu ile yakından ilgili bir avukat ve XRP meraklısına göre, kritik belgelerin ilk sürümlerinin mühürlenmesi, SEC’in yüz binlerce kişinin yatırımlarının soruşturmadan zarar gördüğü bir durumda gerçeği örtbas etmeye yönelik bir başka girişimi olarak görüldü.

Twitter üzerinden de hızlı bir tepki ile karşılanan bu durum SEC‘in kamuoyu desteğini de oldukça kötü yönde etkiliyor. Öyle ki belgelerin tahmini olarak açılma tarihi 24 Ekim ve açılması durumunda da avukatlar belgelerde nelerin sunulup nelerin sunulmayacağını ayarlayabilecek. Bu ve benzeri birçok gelişmenin yanı sıra genel kanı ise SEC’in Ripple aleyhindeki davasının 2023 gibi erken bir tarihte sona ereceği yönünde.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala