bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,785.36 1.15%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,170.03 1.32%
bnb
BNB (BNB) $ 616.80 1.34%
solana
Solana (SOL) $ 146.83 1.51%
xrp
XRP (XRP) $ 0.530782 0.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475214 0.41%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152876 0.00%

Blockchain Derneği, SEC Davasında Grayscale’i Destekledi

Blockchain Dernegi SEC Davasinda Grayscalei Destekledi

30 Haziran 2022 tarihinde SEC, Grayscale‘in Bitcoin ETF başvurusunu reddetmişti. Bunun üzerine 28 Ağustos’ta şirket bu kararından dolayı SEC‘e dava açmış ve karar için temyiz talebinde bulunmuştu. Son olarak bu sürece önemli bir aktör daha dahil oldu. Blockchain Derneği, SEC ile yürütülen yasal süreci daha fazla detaylandıran bir açıklamada bulundu.

Blockchain Dernegi SEC Davasinda Grayscalei Destekledi 1

Blockchain Derneği, SEC Davasında Grayscale içn Belge Sundu

Blockchain Association (Blockchain Derneği), bugün Grayscale davasında önemli bir amicus brifingi yayınladı. Amicus brifingi, yeni belgeler ortaya koyamasalar da, mahkeme onayına sahip dış tarafların ek bilgi veya ifade sunmasına izin veriyor. Bu yüzden oldukça önem arz ediyor.

Bu noktada derneğin brifingi, SEC’in Grayscale’in ETF başvurusunu reddetmesinin prosedürlerini ihlal ettiği yönündeki argümanını destekliyor. Blockchain Derneği Politika Başkanı Jake Chervinsky konu hakkında yaptığı açıklamada şu detaylara yer verdi:

“SEC yatırımcı koruma yetkisini kullanmadı; bunun yerine, Grayscale’in başvurusu da dahil olmak üzere spot tabanlı Bitcoin ETF’leri için her başvuruyu reddederek takdir yetkisini kötüye kullandı”

Bununla birlikte sunulan brifing şu detaylar dikkat çekti:

“SEC, Grayscale Trust’ın benzersiz özellikleri de dahil olmak üzere spot Bitcoin ETP’lerin güçlü dolandırıcılık önleme ve manipülasyon önleme özelliklerini de görmezden geliyor”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala