bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,840.91 0.49%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,098.79 0.34%
bnb
BNB (BNB) $ 576.03 0.57%
solana
Solana (SOL) $ 177.54 2.13%
xrp
XRP (XRP) $ 0.513869 1.19%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467395 2.11%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151478 1.19%

PayPal’ın Stablecoin adımı Kongre üyelerini harekete geçirdi

paypalin stablecoin adimi kongre uyelerini harekete gecirdi

Ödeme devi PayPal‘ın kendi stablecoin’ini pazara sunma kararı, düzenleyiciler ve politika yapıcılar arasında yeni bir hareketlilik oluşturdu. Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi Başkanı Patrick T. McHenry, yasama organının bu yeni dijital varlık türü üzerinde daha sıkı bir düzenleyici çerçeve oluşturması gerektiğini savunuyor.

PayPal ve Paxos’un Ortaklık Hamlesi Amerika’nın Dijital Varlık Alanında Nasıl Yenilikçi Olabileceğine Işık Tutuyor

Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komisyonu Başkanı Patrick T. McHenry (R-NC) PayPal’ın kendi sabit dijital para birimini (stablecoin) pazara sunma kararının ardından, bu tür varlıkları düzenleyecek yasaların geçirilmesi gerektiğine dair çağrıda bulundu.

McHenry gün içinde yaptığı bir açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Bu gelişme, stablecoin’lerin, uygun bir düzenleyici yapı içerisinde sunulduğunda, 21. yüzyılın ödeme ekosistemimiz için büyük bir potansiyele sahip olduğuna dair kesin bir gösterge. Şu an Amerika’nın dijital finans yeniliklerinde öncü olma noktasında kritik bir dönemeçteyiz. Kongre, ABD’nin gelecekteki finansal dünyanın lideri olmasını sağlamak adına, partiler üstü ve hayati bir ilerleme kaydediyor. Bu süreci tamamlamalıyız.

Ülkemizde uzun bir süredir kullanılamayan PayPal, gün içinde Paxos ile birlikte ABD dolarına sabitlenen bir stablecoin çıkaracağını açıklamıştı. Şirket yaptığı açıklamada, dijital paraların dolarla eşleneceğini ve “aşamalı bir şekilde” Amerika Birleşik Devletleri’ndeki kullanıcılara sunulacağını dile getirdi. Son olarak PayPal bu adımı ilk olarak 2021 yılında atmayı planlamış ancak yaşanan sorunlar sebebiyle bu planı hayata geçirememişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala