bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,686.46 0.10%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,925.38 1.33%
bnb
BNB (BNB) $ 549.56 0.04%
solana
Solana (SOL) $ 131.73 9.02%
xrp
XRP (XRP) $ 0.513079 4.56%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.444514 3.33%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.12722 1.39%

PayPal’dan stablecoin adımı

paypal ventures web3 sirketi magice yatirim yapti

Küresel ödeme devi PayPal‘dan stablecoin hamlesi geldi. Şirket, Paxos Trust ile iş birliği yaparak PayPal USD’yi (PYUSD) piyasaya sürecek. PYUSD, büyük bir finans şirketi tarafından çıkartılan ilk stablecoin olacak.

paypal ikinci ceyrekte gelirlerini yuzde 8 artirdi 2

PayPal, yeni stablecoin planını duyurdu

PayPal, yeni stablecoin planını duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada, stablecoin ile dijital varlıkların ödemelerde benimsenmesine destek sağlanması hedefleniyor. PYUSD, dolar mevduatları, kısa vadeli Hazine tahvilleri ve nakit eşdeğer varlıklar ile desteklenecek. Dolara sabitlenen stablecoin, ABD’li müşterilere kademeli olarak sunulacak.

Şirketin İcra Kurulu Başkanı Dan Schulman’a göre Paypal, PYUSD ile merkeziyetsiz ve düşük maliyetli transferler ile ödemelerdeki hakimiyetini pekiştirecek. Paypal hisseleri son 12 ayda yüzde 35 düşüş kaydetti. Şirket, Nasdaq 100 Endeksi’nde en kötü performans gösteren altıncı şirket olmuştu.

Önümüzdeki aylarda istifa etmeye hazırlanan Schulman, projenin zaman içinde genel ödeme altyapısının parçası haline gelmesini hedeflediklerini ifade etti. PayPal‘ın blockchain ve dijital para ekibinin başkanı Jose Fernandez da Ponte ise şirketin düzenleyici ortamın daha fazla netliğe doğru ilerlediğine inandığını ifade etti. Ponte, piyasa yoğunluğu nedeniyle alternatif stablecoin için talep olduğunu ifade etti.

PYUSD, her zaman dolar karşılığında kullanılabilecek şekilde tasarlandı. PYUSD’nin ağda bulunan diğer kripto para birimleriyle değiştirilebileceği ifade edildi. Stablecoin, PayPal‘ın popüler ödeme uygulaması Venmo’da da kullanılabilecek. Kullanıcılar, token varlıklarını PayPal ve Venmo cüzdanları arasında gönderebilecekler. Diğer yandan Paxos, Binance ile olan ilişkisinden dolayı ABD’li düzenleyicilerin radarına takılmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala