bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,934.52 4.43%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,966.97 1.50%
bnb
BNB (BNB) $ 559.74 3.20%
solana
Solana (SOL) $ 134.03 5.50%
xrp
XRP (XRP) $ 0.515117 3.16%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.44888 1.82%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.12959 2.59%

Paradigm Çalışanlarının Ücretlerini Yüzde 15 Azalttı

Paradigm Calisanlarinin Ucretlerini Yuzde 15 Azaltti2

Kripto para piyasalarındaki yaşanan dalgalanma birçok şirketi yakından etkiliyor. Özellikle kripto odaklı şirketlerin, yaşanan dalgalanmalar sebebiyle önlem almaya çalıştığını görüyoruz. Son olarak da dikkat çeken bir diğer adım Paradigm tarafından geldi. Paradigm, şirket genelinde maaşları yüzde 15 azalttı.

Paradigm Calisanlarinin Ucretlerini Yuzde 15 Azaltti

Paradigm Çalışan Ücretlerinde Azaltmaya Gitti

2022 özellikle kripto para şirketleri açısından oldukça zorlu geçiyor. Her ne kadar ilk çeyreğinde büyümenin ve devasa hacimlerin hüküm sürdüğü bir noktaya çıksa da ne yazık ki pek fazla zirvede kalamadı. Beraberinde birçok şirketin iflasına neden olan krizler serisi, şirketlerin kendi içinde yeni yapılanmalara gitmesini gerektirdi.

En yakın örneklerden biri olan Coinbase, yılın başında çalışan sayısında büyümeye gideceğini açıklarken, ilk olarak bu planı askıya aldı, devamında ise çalışan sayısında azalmaya gitti.

Bu noktada bir diğer yapılanma ise Paradigm‘den geldi. Şirke, tüm çalışanların genelinde maaşları yüzde 15 oranında azaltırken, suçu FTX‘in çöküşüne attı.

Paradigma ayrıca maaş kesintilerinin “ekosistem genelinde görülen işten çıkarmalara olan ihtiyacı azalttığını” ve kuruluşun ivmesini daha az etkileyeceğini iddia etti:

“Bunlar zor zamanlar, ancak zor olanı yapmalı ve sektör olarak kendimizi içinde bulduğumuz çalkantılı zamanlarda gezinmek için finansal esnekliği korumalıyız”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala