bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,147.65 6.65%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,030.99 7.01%
bnb
BNB (BNB) $ 534.03 8.45%
solana
Solana (SOL) $ 132.15 14.32%
xrp
XRP (XRP) $ 0.483582 6.53%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.457498 6.92%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151773 7.97%

OpenAI CEO’su Sam Altman, Senato Duruşmasında İfade Verdi

openai ceosu sam altman senato durusmasinda ifade verdi

Son dönemde yapay zekâ destekli araçlar kullanıcılar tarafından büyük bir ilgiyle takip ediliyor. OpenAI’nin yapay zekâ sohbet botu ChatGPT, bu araçlar arasında en çok dikkat çeken araçlardan birisiyken, OpenAI CEO’su yapay zekâ alanına dair Senato duruşmasında ifade verdi.

OpenAI CEO’su Sam Altman’dan Önemli Açıklamalar

Senato Yargı alt komitesinin mahremiyet ve teknoloji konulu oturumuna katılan milletvekilleri, yapay zekâ düzenlemesinin Kongre’nin sosyal medya çağının başlangıcında yaptığı hataları tekrarlamaması gerektiğini gün içinde düzenlenen Senato duruşmasında açıkça ortaya koydu.

openai ceosu sam altman senato durusmasinda ifade verdi 2

OpenAI CEO’su Sam Altman’ın ilk kez ifade verdiği oturumda, senatörler, en büyük zararları ortaya çıkmadan önce güçlü teknoloji için korkulukların bulunması gerektiğini vurguladı. Yapay zekanın riskleri duruşma esnasında defalarca ele alınırken, yapay zekanın daha yüksek hız, ölçek ve çok farklı türde zararlar verebileceğini kabul etti.

Milletvekilleri, yapay zekayı düzenleyecek yeni kurumlar ya da aracı lisanslamanın bir yolu gibi fikirler etrafında dolaşsalar da, belirli önerilere ulaşamadılar. Altman ifadesinde şu ifadeleri kullandı:

Çok yeni bir teknoloji için yeni bir çerçeveye ihtiyacımız var. Elbette bizim gibi şirketler dünyaya sunduğumuz araçlar konusunda büyük sorumluluk yaşıyor, ancak araç kullanıcıları da aynı sorumluluğu yaşıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala