bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,652.93 1.12%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,579.19 0.40%
bnb
BNB (BNB) $ 588.71 2.10%
solana
Solana (SOL) $ 187.06 0.81%
xrp
XRP (XRP) $ 0.622207 0.61%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.650041 0.43%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.201985 10.07%

Paylaş

OpenAI CEO’su Altman’dan 100 Milyon Dolarlık Worldcoin Görüşmesi

OpenAI CEOsu Altmandan 100 Milyon Dolarlik Worldcoin Gorusmesi

OpenAI patronu Sam Altman, küresel kripto para projesi Worldcoin girişimlerini hızlandırdı. Altman’ın Worldcoin‘e 100 milyon dolarlık fon için ileri görüşmelerde bulunduğu bildirildi. Projenin gelecek haftalarda blockchain protokolünü başlatması bekleniyor.

OpenAI CEOsu Altmandan 100 Milyon Dolarlik Worldcoin Gorusmesi2

OpenAI CEO’su Altman, Worldcoin Girişimlerini Hızlandırdı

Financial Times’ta yer alan habere göre OpenAI, mevcut ve yeni yatırımcılarla Worldcoin’in finansmanı için görüşmelerini sürdürüyor. Worldcoin’in 100 milyon dolarlık fon hedeflediği belirtiliyor. Girişim, a16z liderliğinde A Serisi finansman turu gerçekleştirmişti. Yatırımcılar arasında Digital Currency Group ile Coinbase Ventures bulunuyordu. FTX CEO’su Sam Bankman-Fried ve LinkedIn kurucu ortağı Reid Hoffman da projeye yatırım yapmıştı.

2020 yılında çalışmaları başlayan Worldcoin, Alex Blania, Sam Altman ve Max Novendstern tarafından kuruldu. Proje ile yapay zeka karmaşasının ortaya çıkardığı iki sorunun üstesinden gelinmesi planlanıyor. Worldcoin, gelecek altı hafta içinde blockchain protokolünü başlatmaya ve işlemleri kaydetmeye hazırlanıyor. Worldcoin, 8 Mayıs’ta kripto cüzdanını piyasa sürmüştü. Şirketten yapılan açıklamada basit ve alternatif bir cüzdanın hedeflendiği kaydedilmişti.

OpenAI, yapay zeka robotu ChatGPT ile ses getirmişti. Kasım 2022’de piyasaya sürülen ChatGPT kısa sürede milyonlarca kişi tarafından kullanılmaya başlanmıştı. Yapay zekaya yönelik gelişmelere teknoloji devleri de sessiz kalmadı. Geçen hafta Google’ın yapay zeka aracı Bard, genel kullanıma açılmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı. Bu sürenin son 3 aylık kısmı Dünya kadrolarınca yayın hayatına başlayan Ekonomi gazetesinde geçti. Bazı dergi ve haber platformları ile reklam ajanslarında yine editör veya metin yazarı olarak mesai harcadı. 2018 yılında blockchain ve kripto paralar ile tanıştı. 2023 yılı Ocak ayından bu yana Btchaber.com'da editör olarak görev yapıyor. Aynı zamanda İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema programında lisansüstü eğitimine devam ediyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala