bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,625.05 2.17%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,128.71 2.17%
bnb
BNB (BNB) $ 607.41 1.24%
solana
Solana (SOL) $ 145.79 5.12%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521284 1.22%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.4699 1.95%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150113 3.40%

New York Stablecoin Yönetimi İçin Yönergeler Yayımladı

new york stablecoin yonetimi icin yonergeler yayimladi

Kısa bir süre önce fosil yakıtlarla Bitcoin madencilik yapılmasını sınırlandıran bir yasa tasarısı üzerinde çalışmalar yürüten New York kripto endüstrisi için yeni adımlar atmaya devam ediyor. New York Eyaleti Finansal Hizmetler Bakanlığı, Terra (LUNA) stablecoini çöküşü sonrasında stablecoinler için üç temel yönerge yayımladı.

New York Stablecoinleri Kontrol Altına Almayı Planlıyor

Bir basın açıklamasına göre, BitLicense izni kapsamında eyaletteki lisanslı kripto para birimi firmalarını ilgilendiren üç önemli yönerge açıklandı. Firmaların, rezervin piyasa değerinin en az tüm ödenmemiş birimlerin nominal değerine eşit olduğu durumlarda, stablecoinlerin tamamen rezerv varlıklar tarafından desteklenme şartı getirildi.

new york stablecoin yonetimi icin yonergeler yayimladi 2

Ek olarak bakanlık, rezervlerin, ABD Hazine Bonoları, ABD Hazine bonoları ile tamamen teminatlandırılmış ters repo anlaşmaları dahil olmak üzere farklı varlıklar içermesi gerektiğini belirtti. Tüm stablecoin sağlayıcıları ayrıca, ABD’de faaliyet gösteren bir Yeminli Mali Müşavir tarafından aylık olarak bağımsız denetime açık olma şartı getirildi. Bakanlık ayrıca yeni yönergelerin sadece dolar tarafından desteklenen stablecoin’ler için geçerli olduğunu belirtti. Bununla birlikte diğer stablecoinler, “bu tür farklı gereksinimlerin açık ve bariz bir şekilde açıklanmasını” içerebilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala