bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,130.31 5.14%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,891.87 2.30%
bnb
BNB (BNB) $ 546.76 1.73%
solana
Solana (SOL) $ 124.00 0.01%
xrp
XRP (XRP) $ 0.500618 1.83%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.434777 0.60%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.121909 7.77%

New York Başsavcısı, CoinEx’e Dava Açtı

new york bassavcisi coinexe dava acti

Son dönemde artan düzenleyici baskılarının bir parçası olarak, kripto şirketlerine açılan davaların sayısı artıyor. New York Başsavcısı Letitia James, CoinEx’e dava açtığını duyurdu.

CoinEx’e Dava Açıldı

New York Başsavcısı Letitia James, CoinEx’e, kripto para borsasını devlete kayıt olmadan iş yapmadığı gerekçesiyle dava açtığını belirtti.

new york bassavcisi coinexe dava acti 2

Manhattan’daki bir New York eyalet mahkemesine yapılan bir şikâyette, Letitia James, CoinEx’in faaliyetlerinin mali dolandırıcılıkla mücadele etmek için kullanılan güçlü bir eyalet yasası olan Martin Yasası’nı ihlal ettiğini dile getirdi. Söz konusu şikâyet dilekçesinde ayrıca şu ifadeler yer aldı:

CoinEx, New York’ta bir emtia komisyoncusu satıcısı ve bir menkul kıymetler komisyoncusu veya bayisi olarak kayıtlı olmaksızın, emtia ve menkul kıymetler olan kripto para birimlerinde işlem teklif etti, sattı, satın aldı ve gerçekleştirdi.

Son olarak New York Başsavcısı Letitia James, kripto para borsası CoinEx’ten “New York hesaplarının tam muhasebesini ve New York müşterilerinden alınan tüm ücretleri” talep ettiğini şikayet dosyasında ifade etti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala