bitcoinBTC/TRY
1.192.171,30 TL 6,13%
ethereumETH/TRY
63.971,95 TL 6,54%
tetherUSDT/TRY
28,92 TL 0,12%
bnbBNB/TRY
7.001,33 TL 0,87%
xrpXRP/TRY
17,89 TL 7,05%
solanaSOL/TRY
2.014,07 TL 5,77%
usd-coinUSDC/TRY
28,77 TL 0,66%
staked-etherSTETH/TRY
64.020,00 TL 6,33%
cardanoADA/TRY
15,89 TL 7,89%
avalanche-2AVAX/TRY
1.091,71 TL 2,54%

Paylaş

Milyarderler SEC’e karşı birleşti

elon musk yeni girisimini duyurdu

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk ile NBA takımlarından Dallas’ın sahibi milyarder yatırımcı Mark Cuban, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) karşı bir araya geldi. Milyarderler, Yüksek Mahkeme’ye SEC’e karşı bir amicus brifingi sundu. SEC’in jüri dahil edilmeden iç yargılamaları yürütme yaklaşımına ilişkin endişeler dile getirildi.

Mark Cuban Bitcoini Cok Daha Dusukten Almak Istiyor

Elon Musk ile Mark Cuban, SEC’in tutumuna karşı buluştu

Mark Cuban ile Elon Musk, idari işlemlerin SEC suçlamalarıyla karşı karşıya kalan bireyler için farklı sonuçlar doğurduğunu iddia etti. Kurumun yaklaşımının jürili yargılama hakkının potansiyel ihlali konusunda endişelere yol açtığı belirtildi. Yasal itirazın SEC ile Jarkesy davası çerçevesinde verildiği bildirildi. George Jarkesy, haklarının ihlal edildiğini iddia etti. Jarkesy, SEC’in jüriden yoksun ve komisyon tarafından atanan iç yargılama sürecinin hak ihlali olduğunu savundu.

Musk ve Cuban, 2013 ve 2014 yılları arasında SEC’in yaklaşımında kayda değer bir değişim olduğuna dikkat çekti. SEC’in federal mahkemeler yerine daha fazla sayıda davayı kendi bünyesinde ele almaya başladığınına vurgu yapıldı. Bu değişikliğin jüri önünde görülen bazı insider trading davalarının ardından gerçekleştiği ifade edildi.

Musk ve Cuban’ın avukatları, federal mahkeme jürileri yerine idari işlemlerin tercih edilmesinin SEC’in belirtilen misyonuna ters düştüğünü savundu. Söz konusu kararların yatırımcılara ve piyasalara zarar verme potansiyeli olduğu kaydedildi

Kripto sektöründe yatırımcıları bulunan Mark Cuban’ın sıkı bir DeFi savunucusu olduğu biliniyor. Twitter’da yaptığı değişikliklerle gündemden düşmeyen Elon Musk ise kripto paralara uzak bir isim değil. Musk, geçen yıllardan Dogecoin ile ilgili birçok paylaşım yapmıştı. SEC’in Musk hakkında başlattığı bazı soruşturmalar bulunuyor. Kurum, ekim ayının ilk haftasında Elon Musk’a dava açarak Twitter hisse alımıyla ilgili ifade vermeye çağırmıştı.

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı. Bu sürenin son 3 aylık kısmı Dünya kadrolarınca yayın hayatına başlayan Ekonomi gazetesinde geçti. Bazı dergi ve haber platformları ile reklam ajanslarında yine editör veya metin yazarı olarak mesai harcadı. 2018 yılında blockchain ve kripto paralar ile tanıştı. 2023 yılı Ocak ayından bu yana Btchaber.com'da editör olarak görev yapıyor. Aynı zamanda İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema programında lisansüstü eğitimine devam ediyor.

Yanıt verin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
No coins selected
Bağlantıyı kopyala