bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,989.02 6.16%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,667.12 18.55%
bnb
BNB (BNB) $ 626.33 8.82%
solana
Solana (SOL) $ 181.00 1.59%
xrp
XRP (XRP) $ 0.539772 5.07%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.501144 7.34%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.163616 8.25%

Milyarderler SEC’e karşı birleşti

elon musk yeni girisimini duyurdu

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk ile NBA takımlarından Dallas’ın sahibi milyarder yatırımcı Mark Cuban, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) karşı bir araya geldi. Milyarderler, Yüksek Mahkeme’ye SEC’e karşı bir amicus brifingi sundu. SEC’in jüri dahil edilmeden iç yargılamaları yürütme yaklaşımına ilişkin endişeler dile getirildi.

Mark Cuban Bitcoini Cok Daha Dusukten Almak Istiyor

Elon Musk ile Mark Cuban, SEC’in tutumuna karşı buluştu

Mark Cuban ile Elon Musk, idari işlemlerin SEC suçlamalarıyla karşı karşıya kalan bireyler için farklı sonuçlar doğurduğunu iddia etti. Kurumun yaklaşımının jürili yargılama hakkının potansiyel ihlali konusunda endişelere yol açtığı belirtildi. Yasal itirazın SEC ile Jarkesy davası çerçevesinde verildiği bildirildi. George Jarkesy, haklarının ihlal edildiğini iddia etti. Jarkesy, SEC’in jüriden yoksun ve komisyon tarafından atanan iç yargılama sürecinin hak ihlali olduğunu savundu.

Musk ve Cuban, 2013 ve 2014 yılları arasında SEC’in yaklaşımında kayda değer bir değişim olduğuna dikkat çekti. SEC’in federal mahkemeler yerine daha fazla sayıda davayı kendi bünyesinde ele almaya başladığınına vurgu yapıldı. Bu değişikliğin jüri önünde görülen bazı insider trading davalarının ardından gerçekleştiği ifade edildi.

Musk ve Cuban’ın avukatları, federal mahkeme jürileri yerine idari işlemlerin tercih edilmesinin SEC’in belirtilen misyonuna ters düştüğünü savundu. Söz konusu kararların yatırımcılara ve piyasalara zarar verme potansiyeli olduğu kaydedildi

Kripto sektöründe yatırımcıları bulunan Mark Cuban’ın sıkı bir DeFi savunucusu olduğu biliniyor. Twitter’da yaptığı değişikliklerle gündemden düşmeyen Elon Musk ise kripto paralara uzak bir isim değil. Musk, geçen yıllardan Dogecoin ile ilgili birçok paylaşım yapmıştı. SEC’in Musk hakkında başlattığı bazı soruşturmalar bulunuyor. Kurum, ekim ayının ilk haftasında Elon Musk’a dava açarak Twitter hisse alımıyla ilgili ifade vermeye çağırmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala