bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 68,096.24 1.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,272.23 0.34%
bnb
BNB (BNB) $ 587.93 1.67%
solana
Solana (SOL) $ 186.90 4.43%
xrp
XRP (XRP) $ 0.6015 0.42%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.417458 0.68%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.135244 4.06%

Bitcoin’den rekorlar zinciri: Üç ülkede zirveye bayrak dikti

bitcoin btc

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), Japonya, Arjantin ve Filipinler’in yerel para birimlerinde rekor kırdı. BTC son yükselişiyle zirveye gözünü dikti.

Gündeme düşen spot Ether ETF’lerine ilişkin haber akışıyla kripto para piyasasında yükseliş başladı. Ether (ETH) olumlu haberlerin etkisiyle son 24 saatte yüzde 20’ye yakın yükseliş gerçekleştirerek önemli bir direnç noktasına temas etti. ETH’deki yükseliş BTC’yi de tetikledi. Lider kripto 71.000 dolar seviyesine kadar yükseliş yaşadı.

Ether tarafındaki pozitif havanın BTC fiyatında yukarı yönlü ivme yaratması dikkat çekti. Son birkaç aydır negatif bir görünüm sergileyen BTC sadece 24 saatte tüm zamanların en yüksek seviyesine (ATH) yaklaştı. BTC bu yükselişi arkasına alarak Arjantin, Japonya ve Filipinler’in fiat para birimlerinde rekor kırdı.

bitcoin

Bitcoin zincirlerini kırdı, rekora koştu

Bitcoin (BTC) son 24 saatte yüzde 7’ye yakın yükseliş gerçekleştirerek 71.850 dolara temas etti. BTC’nin bu yükselişi yeni rekorları beraberinde getirdi.

BTC, tarihte ilk kez Japonya’da 11 milyon yenin üzerine çıktı. Lider kripto para birimi, Arjantin ve Filipinler pesosunda da zirve yaptı.

BTC, Güney Amerika’daki birçok ülkede tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. BTC yaklaşık yüzde 4’lük bir yükseliş gerçekleştirdiği takdirde ABD doları cinsinden de rekor kıracak.

BTC, 21 Mayıs tarihinde 63,8 milyon Arjantin pesosuna (ARS) ulaşarak Mart ayındaki zirvenin üzerine çıktı. Bilindiği üzere Arjantin son birkaç yıldır yüzde 290’a ulaşan enflasyonla mücadele ediyor.

Diğer taraftan BTC, aynı tarihde Filipinler’de de kısa süreliğine rekor kırdı. BTC, 4,18 milyon peso (PHP) ile Mart ortasındaki en yüksek seviyeyi ardında bıraktı.

Kripto gözlemcisi Thomas Fahrer’e göre, BTC, İngiltere, Avustralya, Kanada, Şili, Kolombiya, Mısır, İsrail, Norveç, Hindistan, Güney Kore, Tayvan ve Türkiye’de de rekor kırmaya yaklaştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala