bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,791.09 0.90%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,151.53 1.34%
bnb
BNB (BNB) $ 587.99 0.45%
solana
Solana (SOL) $ 146.05 0.78%
xrp
XRP (XRP) $ 0.530212 0.23%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.458955 1.84%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.161203 6.04%

Elon Musk’ın paylaşımı sonrasında yatırımcılar için düzeltme havuzu

elon muskin paylasimi sonrasinda yatirimcilar icin duzeltme havuzu

Elon Musk‘ın Tesla hakkında attığı bir tweet, yatırımcılara ciddi maliyetler yarattı. Bu durum, Musk’ın federal yatırım dolandırıcılığı iddialarını çözümlemek adına maddi bir havuz oluşturmasına neden oldu.

Yatırımcılar İçin Oluşturulan Fon ve SEC Anlaşması

Elon Musk’ın Tesla hakkında özelleştirme ile ilgili attığı tweet sonrasında zarar gören yatırımcılar, Musk’ın federal yatırım dolandırıcılığı iddialarını çözümlemek adına oluşturduğu 42,3 milyon dolarlık havuzdan yakın zamanda pay alacaklar.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) son belgelerine göre, bu fonun 41,53 milyon dolarlık kısmı, 3.350 hak sahibi arasında bölünecek. Böylece yatırımcıların kayıplarının yaklaşık yüzde 51,7’si karşılanmış olacak. Kalan tutar ise çeşitli giderler, ücretler ve vergiler için ayrılmış durumda.

Bu “düzeltme havuzu”, Musk’ın 2018 yılında, Tesla‘ya yüksek bir bedelle sahip olmak için gerekli finansmanın hazır olduğunu ima eden tweeti sebebiyle oluşturuldu. Ancak bu gerçekleşmedi ve Tesla’nın hisse değeri dalgalanarak birçok yatırımcının zarar görmesine neden oldu.

Başlangıçta fon 40 milyon dolar olarak belirlendi, buraya Elon Musk ve Tesla 20’şer milyon dolar katkıda bulundu. Faizlerle bu miktar 42,3 milyon dolara çıktı. Manhattan’da görev yapan ABD Bölge Yargıcı Lewis Liman, bu ödemeleri 1 Eylül’e kadar ya da hiçbir itirazın olmaması durumunda onaylamayı düşündüğünü belirtti.

SEC ile yapılan anlaşma, Musk’ın Tesla’dan yönetim kurulu başkanı olarak ayrılmasını ve bazı Twitter gönderileri için bir Tesla avukatının onayını almasını da şart koşuyordu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala