bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,410.26 0.28%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,141.84 0.06%
bnb
BNB (BNB) $ 611.26 1.20%
solana
Solana (SOL) $ 143.34 1.80%
xrp
XRP (XRP) $ 0.53042 1.25%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475844 0.90%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150886 0.80%

Midnight (DUST) Nedir?

midnight

Cardano (ADA) kurucusu Charles Hoskinson, geçtiğimiz cuma günü Edinburgh Üniversitesi’nde düzenlenen bir etkinlikte gizlilik merkezli yeni blockchain ağının duyurusunu yaptı. Midnight adlı bir blockchain ağının ve DUST adlı token’ının piyasaya sürüleceğini açıkladı.

Midnight olarak adlandırılan veri koruma odaklı katman 2 protokolü, Cardano ekosisteminin değerini artırmaya hazırlanıyor.  Midnigth ağı, Cardano etrafında oluşturulmak istenen büyük zincirin bir yan parçası olacaktır. Hoskinson, Midnight’ın sıfır bilgiye dayanıklı teknolojiyle destekleneceğini ve Monero (XMR) ve ZCash (ZEC) gibi gizlilik projelerinin daha da ötesinde işlevlere sahip olacağını belirtmiştir. 

DUST

Şimdiye kadar gizliliğin korunması adına pek çok proje geliştirilmiştir. Fakat yeteri kadar verim alınamamıştır. Midnight projesinin en önemli hedeflerinden biri de gizliliği esas alan bir proje olarak karşımıza çıkacak olmasıdır. Ticari ve kişisel verileri koruyan, veri korumaya dayalı bir blok zinciri olacaktır. Böylelikle kullanıcılara mahremiyet ve gizlilikleri üzerinde kontrol sağlayacaktır. Midnight, Cardano’ya ait olan ilk veri koruma yan zinciri olarak hareket edecektir.

ADA yatırımcılarının heyecanlanmasına sebep olan DUST token, henüz çıkmamasına rağmen büyük bir ilgi görerek izleme listelerine alınmaya başlamıştır. Twitter’da Dust coin ile ilgili birçok iddia ortaya atılmıştır. Altcoin yatırımcıları DUST coin’in ADA fiyatını etkileyeceğini düşünmektedir. DUST hakkında henüz bilgiler çok az olsa da şimdiden dikkat çeken bir proje olarak karşımıza çıkmayı başarmıştır.


Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.






Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala