bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,279.76 6.67%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,021.79 3.71%
bnb
BNB (BNB) $ 586.27 2.96%
solana
Solana (SOL) $ 163.37 13.39%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519339 3.85%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.458196 6.44%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.156492 5.73%

Meta, Sanal Gerçeklikte Önemli İsmi Kaybetti

meta sanal gerceklikte onemli ismi kaybetti

Metaverse alanında önemli çalışmalar yapan Meta, önemli isimleri kaybetmeye devam ediyor. Meta önemli danışanı John Carmack’ı kaybetti.

John Carmack, Meta’dan Ayrıldı

Sanal gerçeklik öncüsü ve video oyun geliştiricisi id Software’in kurucu ortağı John Carmack, Meta’da baş teknoloji danışmanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı. John Carmack, daha sonrasında sızdırılan Meta ekibine gönderdiği bir paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Gülünç miktarda insanımız ve kaynağımız var, ancak sürekli olarak kendimizi sabote ediyor ve çaba harcıyoruz. Burada şekerleme yapmanın lüzumu yok. Bence organizasyonumuz beni mutlu edecek etkinliğin yarısı kadar çalışıyor. Tüm bunların yanında ben mücadeleden bıktım ve kendi girişimim var.

meta sanal gerceklikte onemli ismi kaybetti 2

Carmack, Facebook’un (daha sonrasında Meta) satın aldığı VR donanım ve yazılım üreticisi Oculus’a katıldı. Yapay zekaya odaklanarak Keen Technologies girişimine daha fazla zaman ayırmak adına 2019 yılında rolünü CTO’ya danışmanlık yapmaya indirdi. Son olarak John Carmack, Doom, Quake, Wolfenstein 3D ve Commander Keen oyunlarının geliştiricisi olarak tanınıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala