bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,285.88 1.29%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,982.24 0.41%
bnb
BNB (BNB) $ 565.54 0.69%
solana
Solana (SOL) $ 136.98 1.26%
xrp
XRP (XRP) $ 0.516855 0.22%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.448582 1.02%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.132632 0.90%

Merge Öncesi Ethereum Yakımı 2.6 Milyonu Aştı

Merge Öncesi 3.8 Milyar Dolarlik Ethereum Yakildi

Blockchain sektörü geçmişten günümüze birçok badire atlattı. Bunlar arasında finansal çöküşler de yaşandı devasa hack’ler de. Ancak oldukça devrimler gelişmeler de yaşadık. Ethereum konsensüs yapısını değiştirmesi de bunlardan birisi. Bu geçiş öncesi arzında düzeltmeye gizen Ethereum, EIP-1559 ile birlikte yakım protokolünü devreye sokmuş ve beraberinde milyonlarda Ethereum’u (ETH) yakmıştı. Günümüzde Merge için sayılı günler kalırken Ethereum yakım oranın fiat değeri 3.8 milyar dolar seviyesinde.

Merge Öncesi 3.8 Milyar Dolarlık Ethereum Yakıldı
Kaynak

Merge Öncesi Yakılan Toplam Ethereum Miktarı 2.6 Milyon

EIP-1559 protokolünün Etheruem Blockchain ağında uygulanmasından bu yana, milyarlarca dolarlık ETH piyasadan kaldırıldı ve muazzam bir satış hacmi artık piyasaya ulaşamadığı için varlığın fiyatının yükselmesine yardımcı oldu. Yakılan ETH miktarı 2.6 milyonu aştı. Bu da haberimizin yazımı sırasındaki fiyatla yaklaşık 3.8 milyar dolara tekabül ediyor.

Diğer taraftan yakılan bu miktarı ETH’nin ATH fiyatı ile ölçersek, değer daha da yüksek olacak ve yaklaşık 12 milyar dolar civarında olacaktı.

Bu yakımlar ile birlikte varlığın fiyatında iyileştirmelerden çok daha fazlası yaşandı. Öyle ki Ethereum’un yıllık enflasyon oranı yüzde50’den fazla düştü ve ETH’yi deflasyonist bir varlık olmaya yaklaştırdı. Bu da Ethereum’un ihracının yanma oranının altına düştüğü anlamına geliyor.

Her ne kadar kripto piyasaları son dönemde pek iyi performans göstermese de uzun vadede bu deflasyonist varlığın değerinin daha da yükselmesi bekleniyor.


Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala