bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,384.37 5.89%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,892.40 3.67%
bnb
BNB (BNB) $ 549.55 2.58%
solana
Solana (SOL) $ 122.72 4.86%
xrp
XRP (XRP) $ 0.495003 0.44%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.437133 1.46%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.123249 8.58%

Mecliste Kripto Varlıklara Dair Kritik Görüşme

maxresdefault

Kripto para konusunda Türkiye’nin nasıl bir yol izleneceği uzun süredir bekleniyordu. Son olarak AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, kurulan kripto para platformunda, kripto varlıklar ile ilgili yasal düzenlemelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bunun üzerine Erkan Öz, BTCHaber TV’ye konuk olarak Meclise sunulan kripto varlık yasasına ilişkin yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Gerçekleşen toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Erkan Öz, konuyla alakalı olarak şu noktalara değindi:

“Merkez Bankasından, Hazine Bakanlığından ve Sanayi ve Teknoloji bakanlığından üst düzey bürokratlar bizleri dinlediler. Bu bir başlangıç ve bu noktada yetkililer ile birlikte çalışıyoruz. Herkes küçük yatırımcının korunduğu bir çerçeve istiyor.”

mecliste kripto varliklara dair kritik gorusme

Meclisteki Kripto Varlık Görüşmeleri Dikkat Çekti

Bir süredir merakla beklenen kripto varlık tasarısı toplantısı bugün gerçekleşti. Birçok uzman ismin yer aldığı toplantıda genel kapsamlı olarak birçok konunun konuşulması sonrası AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, toplantının genel hatlarını paylaştı.

Konuyla alakalı olarak konuşan Elitaş, şu ifadelere yer verdi:

“Yapılan mevzuatın daha net bir şekilde olup, ikincil mevzuatlarla konunun düzenlenmesi konusunda ortak bir kanaatimiz hasıl oldu. Çünkü dijital dünyada değişimin hızına ayak uydurabilmeniz mümkün değil.

Diğer taraftan gerçekleşenen bu gelişme sonrası Twitter üzerinden kripto kullanıcıları da etkileşime geçti. Birçok kripto para yatırımcısı, vergi düzenlemelerinin teşvik edici bir düzeyde olması gerektiği ve bu konuda daha fazla uzmanın fikrinin alınması yönünde paylaşımlarda bulundu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala