bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,410.26 0.28%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,141.84 0.06%
bnb
BNB (BNB) $ 611.26 1.20%
solana
Solana (SOL) $ 143.34 1.80%
xrp
XRP (XRP) $ 0.53042 1.25%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475844 0.90%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150886 0.80%

MakerDAO Topluluğu Teklif Sonrası İkiye Ayrıldı

MakerDAO Topluluğu Teklif Sonrasi İkiye Ayrildi

Günümüzde birçok kripto para projesi kararlarını alırken token’larına sahip olan kullanıcı ve yatırımcılarına danışıyor. DAO‘ların merkez hâline geldiğini bu yönetim şeklinde her ne kadar demokratik bir karar mekanizması olsa da bazen karışıklıklar yaşanabiliyor. MakerDAO da bu noktada benzer bir durumla karşı karşıya. Öyle ki son oylanan teklif, DAO içinde iki karşıt grup yarattı: MetaDAOistler ve Anayasacılar. İlki, Maker’ın kurucu ortağı Rune Christensen’in buluşu olan Oyun Sonu planından yanayken, Anayasacılar buna karşı çıkıyor.

MakerDAO Topluluğu Teklif Sonrasi İkiye Ayrildi 1

MakerDAO Topluluğu Teklif Oylaması Sonrasında İkiye Ayrıldı

DeFi‘ın merkeziyetsiz merkez bankası MakerDAO, Maker İyileştirme Önerisi (MIP) teklifi oy çokluğuyla kabul edildi. Bu kabul üzerine proje MetaDAO’ları başlatıyor ve protokol için daha fazla gelir elde etmek için yeni bir yükseltmeyi etkinleştiriyor. Ancak bu durum iki farklı grubun ortaya çıkmasına neden oldu. MetaDAOistler ve Anayasacılar olarak adlandırılan bu iki kısımda, MetaDAOistler Maker’ın kurucu ortağı Rune Christensen‘in buluşu olan Oyun Sonu planını destekliyor, ancak Anayasacılar buna sert bir şekilde karşı çıkıyor.

MetaDAO’cular, Christensen’in Maker kurucu ortağının Tornado Cash yaptırımları arasında protokolü kara listeye almaya karşı dayanıklı hale getirmek için bir strateji olan “Oyun Sonu Planı”nı uygulamak için gerekli ön çalışmaları oluşturan önerilerinin arkasında kilitli bir adım içindeler. Ancak diğer grup Twitter üzerinde hızla daha fazla kişiyi ikna ediyor gibi gözüküyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala