bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,609.04 3.84%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,131.06 3.68%
bnb
BNB (BNB) $ 609.01 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 145.11 7.60%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520728 3.12%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469732 4.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150297 5.79%

Küresel Banka Standard Chartered, Partior’a Yatırım Yaptı

Kuresel Banka Standard Chartered Partiora Yatirim Yapti

Bir dönem geleneksel bankaların kriptolara karşı takındığı sert tutum, günümüzde bir buz edası ile erken yeni projelere can suyu oluyor. Birçok banka Blockchain teknolojisini benimserken, kriptolara olan tutumunu da esnetmiş durumda. Çok uluslu banka Standard Chartered de benzer bir şekilde Temasek tarafından kurulan Blockchain tabanlı ödeme ağı Partior’a yatırım yaptı.

Kuresel Banka Standard Chartered Partiora Yatirim Yapti 2

Standard Chartered, Partior’un Kurucu Hissedarı Oldu

Son dönemde büyük küresel çapta faaliyet gösteren bankaların kriptoları çok daha yakından incelediğine şahitlik ediyoruz. Ödeme şirketleri kriptoları sistemlerine entegre ederken bankalar da bu sistemleri araştırmayı sürdürüyor. Bazı bankalar ise bu işi bir adım daha öteye taşıyarak bu sistemlere yatırım yapıyor.

Standard Chartered, JPMorgan, DBS Bank ve Singapur hükümetine ait yatırım fonu Temasek tarafından kurulan Blockchain tabanlı ödeme ağı Partior’a yatırım yaptı. Yapılan yatırımın miktarı açıklanmadı. Ancak anlaşma gereği bu yatırım sonrası bankanın Partior’un kurucu hissedarı olacağı belirtildi.

Konu hakkında konuşan Standard Chartered’da İşlem Bankacılığı Küresel Nakit Başkanı Philip Panaino şunları söyledi:

“Partior’a yaptığımız bu yatırım, yurtiçi ödeme sistemlerinin hız, verimlilik ve görünürlüğünü sınır ötesi işlemlere sunmamıza, müşterilerimizin deneyimini basitleştirmemize ve iyileştirmemize olanak sağlayacak. Giderek artan bir şekilde bağlantılı ödemeler evreninde gezinirken, uyumlu bir çabaya ihtiyaç olduğunun farkındayız. Bu amaçla, G20’nin dünya çapındaki vatandaşlar ve ekonomilerin yararına sınır ötesi işlemleri geliştirme konusundaki taahhüdünü yerine getirme taahhüdümüzü paylaşan endüstri ortaklarıyla işbirliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz”

Partior’un geçtiğimiz yıl JPMorgan, DBS ve Temasek tarafından toptan ödeme rayları geliştirmek için hayata geçtiğini belirtelim. Proje Blockchain ve akıllı sözleşmelerden yararlanarak finansal kurumlar arasında iletişime olanak sağlamayı amaçlıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala