bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,789.89 0.59%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,092.97 0.69%
bnb
BNB (BNB) $ 576.46 0.58%
solana
Solana (SOL) $ 177.51 2.40%
xrp
XRP (XRP) $ 0.513868 1.35%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466455 2.76%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150845 2.09%

Amber’den Japonya’da Satış Hazırlığı

Kripto Sirketi Amberden Japonyada Satis Hazirligi1

Kripto kredi kuruluşu Amber Group, Japonya biriminin satışı da dahil tüm seçenekleri değerlendiriyor. Şirket ayrıca Hong Kong lisansı için başvuru yapmayı planlıyor. Amber yöneticisi Huang, kararın stratejik olarak alındığını söyledi.

kripto sirketi amber group hong kong calisan sayisini dusurdu

Amber, Japonya Birimini Satmayı Planlıyor

Singapur merkezli Amber yöneticisi Annabelle Huang, Bloomberg’e yaptığı açıklamada Japonya operasyonları ile ilgili değerlendirmenin kurumsal işlere odaklanmak için alınan stratejik bir karar olduğunu söyledi. Japonya’nın kaliteli bir pazar olduğunu belirten Huang, ülkedeki düzenlemelerin çok katı olduğunu ifade etti.

Amber, 2022 yılında Japon kripto borsası DeCurret Inc. şirketini satın almıştı. Japonya, bazı dijital varlık kurallarını hafifletti ancak Coinbase ve Kraken gibi şirketler ülkeden çıkma kararını açıklamıştı. Amber’in destekçileri arasında Temasek Holdings bulunuyor. Şirket, Hong Kong’da kripto lisansı almayı da planlıyor. Şirketin açıklamasında Hong Kong’daki düzenleyici ortamın çok olumlu olduğuna yer verildi ve lisans başvuru için hazırlanıldığı kaydedildi. Hong Kong, kripto varlıklara yönelik büyümeyi teşvik etmeyi ve yatırımcıları korumayı hedefliyor. Singapur ise kripto kurallarını sıkışlaştırmaya yönelik bazı adımları hayata geçirdi.

Amber, FTX’in iflasından etkilenen şirketler arasında yer alıyordu. Amber’in sermayesinin yüzde 10 kadarını FTX’te tutuyordu. İflasın ardından şirket, aralık ayında 300 milyon dolarlık finansman turu gerçekleşti. Şirket 2022 yılında maliyetlerini düzenleme yoluna gitmiş ve işten çıkarmalar gerçekleştirmişti. Ayrıca perakende müşteri operasyonlarını kapatan şirket, Chelsea ile sponsoruluk anlaşmasını sonlandırdı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala