bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,347.24 0.59%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,138.81 0.01%
bnb
BNB (BNB) $ 608.83 0.37%
solana
Solana (SOL) $ 144.08 1.50%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529353 1.10%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470636 0.39%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150511 0.21%

Kripto Para Dünyasında Bu Hafta Neler Yaşandı? (11-18 Aralık)

kriptoparalar ve paribu

Kripto para borsası FTX’in kısa süre önce iflas bayraklarını çekmesi ile piyasa bir hayli zor günlerden geçti. Kripto para sektöründe daha fazla gelişmeye devam ederken her hafta kripto para sektörü ile ilgili birçok yeni gelişme yaşanıyor.

FTX İflas Davasında Alacaklıları İçin Komite Oluşturuldu

Kripto para borsası FTX’te ya da bağlı şirketlerde parası olan ancak FTX’in kendilerine borçlu oldukları için teminat verilmeyen herkesi temsil etmesi amaçlanan komitenin oluşturulması, iflas işlemlerinin ilerlemesine izin verecektir. ABD hükümetini iflas işlemlerinde temsil eden ve bu tür komitelerin resmileştirilmesine yardımcı olan Adalet Bakanlığı bünyesindeki bir ofis olan US Trustee’nin temsilcileri, bu hafta başlarında FTX’in müşteri tabanının son derece uluslararası doğası nedeniyle bu komiteyi oluşturmanın zor olduğunu söylediler.

Microsoft, İzinsiz Kripto Madenciliğini Yasaklıyor

Kripto para piyasası inişli çıkışlı bir dönemden geçerken birçok şirket çalışmalarına devam ediyor. Genel olarak şirketler sektörde belirli bir düzen olmadığı için oluşan boşluğu kendileri tamamlamaya çalışıyor. Çıkan haberlere göre; Microsoft, önceden onay almadan çevrimiçi hizmetlerinde kripto para birimi madenciliğine izin vermeyeceğini belirtmek için politika şartlarını güncelledi.

Fed Aralık 2022 Faiz Kararını Açıkladı

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (Fed) 2022 yılının son faiz kararını açıkladı. Fed açıklamasında 50 baz faiz artırım kararı alındığını belirtti.

Binance US, Mobil Ödeme Hizmetini ABD’li Müşterilerine Sunuyor

Kripto para borsası Binance’in Amerika kolu Binance US yaptığı çalışmalar ile sık sık gündemde yer almaya başladı. Son olarak çıkan haberlere göre; Binance US, küresel ana şirketi tarafından 2021’de ABD dışındaki kullanıcılara sunulan “Pay” adlı bir özelliği ABD’li müşteriler için kullanıma sundu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala