bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,609.04 3.84%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,131.06 3.68%
bnb
BNB (BNB) $ 609.01 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 145.11 7.60%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520728 3.12%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469732 4.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150297 5.79%

Kripto Para Borsası Exmo Rusya Ve Belarus’tan Çekildi

kripto para borsasi exmo rusya ve belarustan cekildi

İngiliz kripto para borsası Exmo, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi sebebiyle Rusya, Belarus ve Kazakistan’da varlıklarının bir kısmını satarak hizmet vermeyi sonlandırdığını açıkladı.

Exmo Rusya Ve Belarus Operasyonlarını Devretti

Londra merkezli kripto şirketi Exmo tarafından yapılan açıklamaya göre şirket, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmeye devam etmesi sebebiyle Rusya başta olmak üzere üç ülkedeki faaliyetlerini sonlandırdı.

kripto para borsasi exmo rusya ve belarustan cikti 2

Exmo’nun çekilme kararı sonrasında açıklama yapan Exmo CEO’su Serhii Zhdanov, “Rusya’da büyümek için çok fazla çaba sarf ettik. Yaşanan son olaylarla birlikte girişimimizi emin ellere teslim ediyoruz. Yeni girişim oluşturduğumuz yol haritasını takip ederek çok daha iyi yerlere gelecektir.” dedi. 2013 yılında Rus girişimciler Ivan Petuhovski ve Pavel Lerner tarafından kurulan Exmo için Rusya’nın çok önemli bir pazar olduğunu belirten Zhdanov şu açıklamayı yaptı:

“İşimizin büyük bir kısmını Rusya’da yapıyorduk. Yaşanan son olaylarla birlikte yüzde 30’a yakın gelir kaybı yaşadık. Rusya, Belarus ve Kazakistan’dan çekilme kararımız her iki taraf için de alınabilecek en iyi karardı.”

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesiyle başlayan yeni dönemde pek çok şirket Rusya’dan çekilme kararı almıştı. Dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance geçtiğimiz ay hesapları dondurarak Rusya’dan işlem kabul etmemeye başladığını açıklamıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala