bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,518.29 0.19%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,157.36 0.33%
bnb
BNB (BNB) $ 614.51 0.94%
solana
Solana (SOL) $ 144.74 2.37%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52653 0.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470916 1.05%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151469 0.28%

Kripto Para Borsası CoinMENA, Katar Pazarına Girdi

kripto para borsasi coinmena katar pazarina girdi

Bahreyn merkezli kripto para borsası CoinMENA, Katar halkının artık platformunda kripto para alıp satabileceğini duyurdu. Kripto para borsası, platformunu Katar sakinlerine açan ilk düzenlenmiş dijital varlık borsası olduğunu belirtti.

Katarlılar Banka Hesaplarını Kripto Cüzdanlarına Bağlayabilecek

News.Bitcoin‘e göre, merkezi Bahreyn Krallığı‘nda bulunan 2021 yılında kurulan kripto para borsası CoinMENA, Katar’da hizmet sunan ilk düzenlenmiş dijital varlık borsası oldu. Borsa tarafından yayımlanan bir açıklamaya göre, CoinMENA’nın Katar‘a girmesi, ülke sakinlerinin artık banka hesaplarını kripto cüzdanlarına bağlayabilecekleri anlamına geliyor.

CoinMENA‘nın kurucu ortakları Dina Sam’an ve Talal Tabbaa, konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı:

Katar’da hizmetlerimizi sunan ilk kripto borsası olmaktan mutluluk duyuyoruz. Yatırımcılar bir süredir ülkeye girme planlarımızı soruyorlar, bu nedenle bu haber, uzun vadeli genişleme planlarımızda önemli bir kilometre taşını temsil ediyor.

Sam’an, CoinMENA’nın “bölgenin tercih edilen kripto finansal hizmetler şirketi” olmayı planladığını da sözlerine ekledi.

Katar, bir süredir kripto para birimi çıkarma konusunda araştırmalar yapıyor. Ancak yayımlanan bir rapora göre, dijital para biriminin çıkarılıp çıkarılmayacağına ancak merkez bankasının çalışmasını tamamlamasıyla karar verilecek.

Öte yandan Katar, geçtiğimiz yıllarda kripto paralar ile ilgili hizmetlere yasak getirdiğini açıklamıştı. Katar Merkez Bankası (QCB), ülkede hiçbir finans kuruluşunun sanal para birimleri üzerinde takas, transfer, alım satım ve işlem yapma lisansı bulunmadığını, QCB tarafından verilen bir lisans olmadan sanal varlık hizmetleri sağlayan herhangi bir kuruluşa karşı yasal işlem başlatacağını söyledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala