bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,290.23 0.31%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,142.41 0.21%
bnb
BNB (BNB) $ 610.77 0.95%
solana
Solana (SOL) $ 143.63 2.12%
xrp
XRP (XRP) $ 0.530385 0.77%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.47712 0.62%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15092 0.30%

Kripto Dolandırıcılarının Yeni Taktiği Sahte Borsa Kimlikleri

Kripto Dolandiricilarinin Yeni Taktigi Sahte Borsa Kimlikleri

Kripto para sektörü her ne kadar tüm hızıyla gelişse de ne yazık ki kötü niyetli aktörlerin sayısı da doru orantılı olarak artmaya devam ediyor. Bir taraftan artan FTX krizi ile suistimal edilen kullanıcı güveni, diğer taraftan kullanıcıların bilinçsizliğinden yararlanan saldırganlar, sektörün gelişimini bir avantaj olarak görüyor. Bu dolandırıcı ve hacker’ların büyük bir kısmı ise adlarını ve yüzlerini dolandırıcılık projelerine koymaya istekli bireylerin oluşturduğu “ucuz ve kolay” bir karaborsadan buluyor.

Kripto Dolandiricilarinin Yeni Taktigi Sahte Borsa Kimlikleri 2

Kripto Dolandırıcılarının Yeni Taktiği Sahte Borsa Kimlikleri

Kripto para borsalarının bir takım güvenlik protokolleri bulunuyor. Bu protokollerin başında ise KYC gelmekte. Yapılan işlemlerde anormal bir durumun tespiti durumunda zararın en aza indirilmesi için yapılan bu tür önlemler günden güne sıklaştırılırken dolandırıcılar yeni çözümler bulmaya devam ediyor.

Son olarak yeni bir rapor yayımlayan Blockchain güvenlik şirketi CertiK, kripto para dolandırıcılarının, adlarını ve yüzlerini dolandırıcılık projelerine koymaya istekli bireylerin oluşturduğu “ucuz ve kolay” bir karaborsaya eriştiklerini açıkladı. Şirket tarafından “Profesyonel KYC aktörleri” olarak tanımlanan bu kişiler, bazı durumlarda gönüllü olarak bir kripto projesinin doğrulanmış yüzü haline geliyor ve “içeriden bir hack veya çıkış dolandırıcılığından” önce kripto topluluğunda güven kazanıyor.

CertiK analistleri Telegram, Discord, mobil uygulamalar ve konser web sitelerinde barındırılan 20’den fazla yeraltı pazar yeri tespit etmiş durumda. KYC gereksinimlerini geçmek gibi işler için KYC aktörlerini 8 dolar gibi düşük bir fiyata işe alınabildiği belirtiliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala