bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,919.39 1.94%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,189.98 1.66%
bnb
BNB (BNB) $ 595.07 1.32%
solana
Solana (SOL) $ 155.30 6.57%
xrp
XRP (XRP) $ 0.54089 2.31%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470367 2.86%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.165381 2.83%

Kripto Borsası Gemini’den Ek İşten Çıkarma Hamlesi

kripto borsasi geminiden ek isten cikarma hamlesi

Kripto endüstrisinde yaşanan olaylar kripto para borsalarını da olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kripto para borsası Gemini, ek olarak çalışanlarının yüzde 7’sini işten çıkarttığını ve potansiyel işten çıkartmaların yolda olduğu iddia edildi.

Gemini İşten Çıkarmalara Devam Ediyor

Winklevoss ikizleri tarafından kurulan kripto para borsası Gemini, yeni bir işten çıkarma kararı alarak, çalışanlarının yüzde 7’sini oluşturan 68 kişiyi işten çıkarttı. Gemini’nin bu hamlesi geçtiğimiz ay küçülme planı dahilinde yüzde 10 işten çıkarma kararı sonrasında geldi.

kripto borsasi geminiden ek isten cikarma hamlesi 2

TechCrunch haberine göre, Gemini ikinci işten çıkarma aşamasının “kapsamını geniş çapta iletmemişti” ve bu nedenle yeni bir küçülmeye gidildi. Gemini bu işten çıkarma sonrasında bir sayı vermemiş olsa da şirket içinden bir kaynağın aktardığı bilgilere göre yeni küçülme hamlesinde toplamda 68 çalışan işten çıkartıldı. Şirketin bu yeni işten çıkarma kararının “aşırı maliyetleri düşürme” kararı sonrasında alındığı belirtildi. Son olarak Gemini ofisi kısa bir süre önce bir belge yayımlamış ve belgede Gemini’nin işgücünün 950’den 800’e düşürme planının altı çizilmişti. Kısa bir süre içerisinde kaldırılan bu belge, Gemini’nin işgücünün yüzde 15.7’sini temsil ediyor ve şirketin kısa süre içerisinde yeni işten çıkartmaları yapabileceği ihtimalini doğuruyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala