bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 58,096.57 3.39%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,963.67 0.86%
bnb
BNB (BNB) $ 559.93 2.12%
solana
Solana (SOL) $ 132.08 5.63%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517387 4.03%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.446128 1.99%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.128563 2.28%

Kripto Borsası Crypto.com Daha Büyük Küçülmeye Gidiyor

kripto borsasi crypto com daha buyuk kuculmeye gidiyor

Kripto para borsası Crypto.com, daha büyük bir küçülme planını uygulamaya başladı. Şirket yeni küçülme planları doğrultusunda yüzde 40’a varacak işten çıkartmaların yanında pazarlama anlaşmalarından da geri çekilecek.

Crypto.com Yeni Küçülme Planını Uygulamaya Başladı

Konuya yakın ve bilgi sahibi olan kişilerin aktardığı bilgilere göre, kripto para borsası Crypto.com, kripto para piyasalarında yaşanan düşüşlerin ortasında, marka ortaklıklarını ve iş gücünü küçültmek için çalışmalar yürütüyor.

Farklı kaynaklardan gelen bilgilerle derlenen raporda, şirket küçülmeye başladığı andan itibaren 2.000’in üzerinde yaklaşık iş gücünün yüzde 30 ya da yüzde 40’ını işten çıkarttı. Son rapordan önce şirketin işten çıkarttığı kişilerin sayısı 1.000’e yaklaşmıştı. Haziran 2022’de şirketten yapılan açıklamada, iş gücünün yüzde 5’ine tekabül eden 260 kişinin işten çıkartıldığı belirtilmişti.

kripto borsasi crypto com daha buyuk kuculmeye gidiyor 2

Kripto piyasalarında ve ekonomi de yaşanan sıkıntılarla birlikte Crypto.com’un iddia pazarlama planları ve marka sponsorlukları da ciddi zararlar gördü. Ad Age’e göre şirket geçtiğimiz ay 495 milyon dolar UEFA Şampiyonlar Ligi sponsorluğunu geri geçmişti. Crypto.com’un bu sponsorluk anlaşmasından çekilmesinin ardından UEFA Şampiyonlar Ligi’ne Türk Hava Yolları sponsor olmuştu. Bununla birlikte Crypto.com’un Los Angeles’in futbol takımı Angel FC ile olan sponsorluğunun da geri çekildiği belirtildi.

Şirketin hali hazırda bazı pazarlama ve sponsorluk anlaşmaları da devam ediyor. Bu anlaşmalar arasında Formula 1 bulunuyor. Son olarak Crypto.com, 2022 FIFA Dünya Kupası’nın resmi sponsoru olma planları yapsa da yaşanan bu ekonomik sıkıntılarla sponsorluk anlaşmasının gerçekleşip gerçekleşmeyeceği belirsizliğini koruyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala