bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,625.31 1.63%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,160.32 1.42%
bnb
BNB (BNB) $ 615.51 2.29%
solana
Solana (SOL) $ 145.79 2.30%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529978 0.41%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473367 0.79%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15219 0.05%

Kripto Borsası BitBuy, XRP İşlemlerini Askıya Alacak

kripto borsasi bitbuy xrp islemlerini askiya alacak

Kanada merkezli kripto para borsası BitBuy, 13 Ocak 2022’den itibaren XRP‘yi listeden çıkaracağını açıkladı. Şirket paylaştığı blog gönderisinde XRP bakiyesi olan kullanıcılarına, bakiyelerini harici bir cüzdana çekmelerini veya 13 Ocak 2022 saat 09:00 EST’den önce başka bir fiat para veya Kanada doları ile takas edilmesini istedi.

Diğer taraftan süre bitinceye kadar varlık üzerinden herhangi bir işlem yapmayan kullanıcıların XRP‘leri ise fiat’a dönüştürülecek.

kripto borsasi bitbuy xrp islemlerini askiya alacak 2

BitBuy, XRP’yi Listesinden Çıkartıyor

XRP’nin borsanın listesinden çıkarılması ile alakalı olarak Borsa, belirli bir kripto para biriminin menkul kıymet olarak sınıflandırılıp sınıflandırılamayacağına karar vermek için OSC’nin yönergelerini izlemesi gerektiğini belirtiyor. Bitbuy, uluslararası düzenleyicilerin görüşlerini dikkate alması gerektiğini söyleyerek ilerleyen dönemde süreci takip edeceklerini ve ona göre aksiyon alacaklarını da belirtti:

“XRP’nin durumunu izlemeye devam edeceğiz ve işler değişirse ona göre hareket edeceğiz.”

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC), Ripple aleyhindeki dönüm noktası davası, yaklaşık bir yıl önce açılmış, XRP savunucularının kripto para birimi endüstrisi üzerinde büyük bir etkisi olacağını iddia ettiği kötü bir yasal savaşı başlatmıştı.

Ek olarak Ocak ayında, Coinbase, Kraken, Binance.US ve diğer birkaç ABD merkezli borsa, kripto para birimini çevreleyen düzenleyici belirsizlik nedeniyle XRP’yi listelemeyi durdurmuştu.

Son olarak XRP’nin hâlen birçok borsada listelenmeye devam ettiğini ve ticaret hacmindeki büyük payın Binance ve Huobi’den geldiğini belirtelim.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala