bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,737.81 1.61%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,167.89 4.58%
bnb
BNB (BNB) $ 589.44 2.55%
solana
Solana (SOL) $ 133.93 6.21%
xrp
XRP (XRP) $ 0.515188 0.84%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.451032 4.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.14008 6.76%

Kripto Bağışları Kabul Eden Kurum ve Kuruşlar

kripto bagislari kabul eden kurum ve kuruslarfr

Son dönemde kripto para birimleri birçok alanda kabul görmeye başladı. Bununla beraber birçok kurum ve kuruluş kripto para birimlerini bağış yöntemi olarak kabul etmeye başlamış durumda. Kripto para birimleri, geleneksel ödemelere giderek daha popüler bir alternatif haline gelmeye başladı. Aynı zamanda, kripto para birimleri son zamanlarda Ukrayna’nın işgali örneğinde görüldüğü gibi, bağış göndermek ve kabul etmek için kullanışlı bir yol olduğunu da kanıtlamış oldu. 

Şimdi sizlere kripto para birimlerini bağış yöntemi olarak kullanan kurum ve kuruluşları inceleyelim.

Al Jalila Vakfı, Kripto Bağışı Kabul Ediyor

ARN Haber Merkezi tarafından yayınlanan bir rapora göre; Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki bir sağlık kuruluşu Al Jalila Vakfı kripto bağışları kabul etmeye karar verdi.

Söz konusu bu kararla, BAE başbakanı Mohamed Bin Rashid Al Maktoum tarafından kurulan hayır kurumu Dubai merkezli Al Jalila Vakfı, bağış kanallarını Bitcoin (BTC) gibi kriptolara açan türünün ilk hayır kurumu oldu. 

kripto bagislari kabul eden kurum ve kuruslarfs

Mozilla, Kripto Bağışlarını Yeniden Kabul Ediyor

Mozilla İcra direktörü Mark Surman tarafından yayınlanan bir blog gönderisine göre, Mozilla Vakfı yakın gelecekte kripto para bağışlarını kabul etme yeteneğini yeniden başlatmaya karar verdi.

2022’nin başında Mozilla, kendimizi kripto para birimi hakkında hararetli bir tartışmanın ortasında buldu. Kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Mozilla, 2014’ten beri kripto para bağışlarını kabul ediyordu.

kripto bagislari kabul eden kurum ve kuruslart

ABD Temsilciler Meclisi’nde Cumhuriyetçiler, Kripto Bağışı Kabul Edecek

ABD Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçilerinin kampanya kolu olan Ulusal Cumhuriyetçi Kongre Komitesi (NRCC), kripto para birimindeki bağışları kabul etmeye hazırlanıyor.

Axios’un haberine göre NRCC, girişim için ödeme işlemcisi BitPay ile ortaklık kurmuş durumda. Bu, kripto bağışlarının NRCC hesabına yatırılmadan önce BitPay tarafından ABD dolarına dönüştürüleceği anlamına geliyor.

197726kripto bagislari kabul eden kurum ve kuruslaret1150222433

Quincy Üniversitesi Kripto ile Bağış Alacak

Kripto para sektörünün kullanım alanları hızla artmaya devam ederken eğitim alanında da sıkça Blockchain ve kripto sektöründen izlere rastlamaya başlıyoruz. Birçok üniversitede Blockchain bölümü açılırken son olarak Quincy Üniversitesi de bağış işlemleri için kripto paraları kabul edeceğini duyurdu.

kripto bagislari kabul eden kurum ve kuruslartwe

2014 yılında Puget Sound Üniversitesikripto para birimi bağışını kabul eden ilk Amerikan üniversitesi olarak kayıtlara geçmişti. O üniversitenin bir mezunu sonrasında ödeme işleme şirketi BitPay‘in de yardımıyla, üniversiteye yaklaşık 10.000 dolar değerinde olan 14.5 Bitcoin’i (BTC) hediye etmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala