bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,911.86 2.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,029.30 1.02%
bnb
BNB (BNB) $ 593.41 0.39%
solana
Solana (SOL) $ 153.69 6.83%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517536 0.81%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.465847 0.72%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150366 2.03%

Kripto analistleri Bitcoin’de (BTC) düzeltme riskine dikkat çekti

bitcoin arzindaki durgunluk tum zamanlarin en yuksek seviyesinde

Lider kripto para Bitcoin’in (BTC) uzun sürenin ardından 40 bin doları aşması yatırımcılara neşe getirirken uzmanlar piyasanın seyrine dair orta vadeli yorumlarını paylaşmaya başladı.

BTCUSD 2023 12 04 09 19 19 a5a09

Finansal hizmet platformu Finder’da çalışan kripto para analisti James Edwards, BTC’de olası bir satış senaryosu üzerinde durdu. Son aylarda gündemden düşmeyen spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurularını hatırlatan Edwards, mutlu son gerçekleştiği takdirde bu haberin satılacağını düşünüyor.

“Bitcoin ETF başvuru sürecinin piyasada “haberi sat” türünde bir etkinliğe sahne olmasını bekliyorum.”

Finder analisti kurumsal yatırımcıların kripto paralara artan ilgisini göz ardı etmese de SEC onayı geldiği takdirde büyük oyuncuların ilk günden hamle yapma ihtimalini “fazla iyimser” olarak yorumladı.

“Kurumsal yatırımcıların ilk günden alım yapmasını beklemiyorum. Büyük şirketler Bitcoin ETF’ alımına yıl aşırı olmasa da en az bir kaç ay sonra başlayacaktır.”

Edwards ile benzer bir yorum paylaşan Merkle Tree Baş Yatırım Sorumlusu Ryan McMillin, kripto paraların 100 günü aşkın süredir ciddi düzeltme hareketine sahne olmadığını belirterek artan riske dikkat çekti.

“Düzeltme hareketi geçici olacak”

Kripto yatırım şirketi ZX Squared Capital kurucusu CK Zheng, Bitcoin’de beklediği düzeltme hareketinin kısa süreli olacağı yorumunu yaptı. ETF başvurularının yanında Bitcoin Halving’in (yarılanma) de yaklaştığını hatırlatan Zheng, jeopolitik risklerin sınırlı etki yaratacağına inanıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala