bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,193.13 4.15%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,965.55 6.28%
bnb
BNB (BNB) $ 565.96 3.97%
solana
Solana (SOL) $ 123.68 7.64%
xrp
XRP (XRP) $ 0.49435 3.70%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.432334 4.51%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.131699 6.45%

Kredi Kuruluşu S&P, Stablecoinler Hakkında Açıklama Yaptı

kredi kurulusu sp stablecoinler hakkinda aciklama yapti

Kredi derecelendirme kuruluşu S&P analistleri, stablecoinler hakkında açıklama yaptı. Analistler tüm stablecoinlerin birbirine benzemediğini ancak denetimleri ve yatırımcı adaletinin korunması için düzenlemelere ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

S&P Analistleri: Tüm Stablecoinler Aynı Değil

Terra Blockchain ekosisteminin stablecoini olan Terra USD (UST) çöküşü sonrasında pek çok kişide stablecoinlere karşı bir önyargı oluşmaya başlamıştı. Terra’nın kurucusu Do Kwon tüm parasını kaybetmiş olduğunu söylese de kripto topluluğu artık Do Kwon’un açıklamalarını gerçekçi bulmuyor. Kredi derecelendirme kuruluşu S&P’nin küresel derecelendirme analistleri, yaptığı son açıklamada, Terra’nın stablecoini olan UST’nin çöküşüne rağmen, stablecoin’lerin finans dünyasının sistemin bir özelliği haline gelebileceğini belirtti.

Dünyanın en büyük üç kredi derecelendirme kuruluşundan birisi olan S&P’nin çalışanları, daha değişken kripto para birimlerine köprü sunan sözde istikrarlı bir değer kaynağı olan stablecoinlerin, son piyasa türbülansının diğer para birimlerine göre daha fazla olduğunu gösterse de uluslararası finansı ve küresel ticaretin diğer para birimlerinden daha kararlı olan stablecoinlerin değiştirebileceğine inanıyor.

kredi kurulusu sp stablecoinler hakkinda aciklama yapti 2

S&P’nin Küresel Baş Ekonomisti Paul Gruenwald’ın açıklamasında, “Terra’nın sözde ABD dolarına sabit ancak esasen değersiz olan stablecoini UST’nin dramatik devalüasyonu, kripto ihtaççılarının geleneksel finansla aynı çemberlerden atlamalarının gerektiğini bir kanıtıydı. Geleneksel finansörler, değerini koruma yeteneği hakkında sahte vaatlerde bulunana herhangi bir para birimini acımasızca sömürür ve kripto pazarlarında da yaşanan bazı olaylar bu duruma örnektir.” ifadesini kullandı. Stablecoinlerin hepsinin aynı olmadığını belirten bir başka S&P analisti, stablecoinlerin sistemik hale gelme potansiyelinin olduğunu ancak bunun için bazı düzenlemelere ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala