bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,005.68 2.51%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,965.99 0.04%
bnb
BNB (BNB) $ 574.27 0.84%
solana
Solana (SOL) $ 161.77 6.13%
xrp
XRP (XRP) $ 0.51535 0.92%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.454026 2.02%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151576 0.07%

Kazakistan Kripto Madencilerine Baskıyı Artırıyor

Kazakistan Kripto Madencilerine Baskiyi Artiriyor 1

Küresel enflasyon sorunu, her ne kadar büyüme ivmesini kaybetse de varlığını sürdürüyor. Enflasyonun en belirgin kollarından olan enerji ise madencilerin bir numaralı gider kaynağı konumunda. Bu noktada artan enerji tüketimi ve talebe yetişemeyen düzenleyiciler de madencilere baskı yapıyor. Son olarak Kazakistan, kripto madencilerine yönelik bir takım kısıtlamalar getirecek yeni yasa tasarısını onayladı.

Kazakistan Kripto Madencilerine Baskiyi Artiriyor 2

Kazakistan Kripto Madencilerine Yönelik Yasa Tasarısını Onayladı

Kripto para sektöründe Proof of Work konsensüsünü kullanan çok fazla Blockchain projesi kalmadı. Ancak Bitcoin başta olmak üzere bazı kriptolar oldukça fazla işlem gücü ve enerji tüketiyor. Düzenleyiciler ise madencilerin tükettiği enerji, dünyada bankamatiklerin tükettiği enerjiden az olsa da yasakçı bir bakış açısıyla yaklaşıyor.

Bir dönem Çin‘de artan madencilik baskıları sonrası taşınan madenciler, diğer birçok enerjisi ucuz ve soğuk ülkenin yanı sıra Kazakistan’a da gitti. İlk etapta pek fazla ses etmeyen Kazakistan, bölgesel elektrik kesintileri ve alt yapı yetersizliği nedeniyle madencileri hedef aldı.

Kısa bir süre önce madencilere yönelik bir düzenleme üzerinde çalıştıklarını belirten Kazakistan, son olarak bu yasaları onayladı.

Parlamento tarafından paylaşılan detaylara göre yasada şu detaylar yer alıyor:

“Kazakistan’da Dijital Varlıkların Düzenlenmesi” olarak adlandırılan yasa, ülkenin alt meclisi olan Mazhilis tarafından onaylanan kriptoyla ilgili üç yasadan biri”

Bu noktada onaylanan yasanın Senato tarafından onaylanması ve Cumhurbaşkanı tarafından imzalanması gerekiyor. Tasarının onaylanması durumunda ise madenciler üzerinde bir takım kısıtlamalar gerçekleştirilecek.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala