bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,533.29 3.44%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,160.50 2.29%
bnb
BNB (BNB) $ 606.93 0.01%
solana
Solana (SOL) $ 148.64 5.28%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529413 2.99%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.477925 5.38%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152481 5.46%

Kazakistan Parlamentosu, Bitcoin Madenciliği Düzenlemesi Üzerinde Çalışıyor

kazakistan parlamentosu bitcoin madenciligi duzenlemesi uzerinde calisiyor 2

Kazakistan, Bitcoin madenciliği konusunda sert düzenlemelere odaklanmayı sürdürüyor. Kazakistan, yerel Bitcoin madenciliğini düzenlemek için yeni yasalar üzerinde çalışmayı sürdürüyor.

Kazakistan, Bitcoin Madenciliği Yasasında İlerlemeye Devam Ediyor

Kazakistan’ın federal parlamento organı Majalis, “Kazakistan Cumhuriyeti’nin Dijital Varlıkları Hakkında” yasa tasarısının ikinci kez okunmasını onayladı. Tasarı şimdi oylamadan önce üçüncü bir okumaya daha gidecek.

kazakistan parlamentosu bitcoin madenciligi duzenlemesi uzerinde calisiyor

Kazakistan’ın yeni Bitcoin madenciliği yasası tasarısı, kripto madencileri için kendi tesislerini işletip işletmediklerine ya da başka tedarikçilerden kiralayıp kiralamadıklarına bağlı olarak yeni lisanslama rejimleri getirecek. Madenciler ayrıca, madenci elektrik tüketimine ilişkin daha önceki belirli vergileri izleyen, ülkenin enerji sağlayıcısı Korem aracılığıyla ortak şebekeden elektriklerini piyasa fiyatları üzerinden satın almak zorunda kalacak.

Ucuz elektrik fiyatlarıyla çalkalanan Kazakistan, Çin’in kripto yasağını takiben bir madenci seli gördü. Ocak ayında internet kapatılması da dahil olmak üzere siyasi baskılara yol açan, yüksek yakıt fiyatlarına yönelik yaygın protestoların ardından Kazakistan, kripto madencileri için yeni bir raporlama ve vergilendirme rejimi uyguladı. Ülkedeki yeni Bitcoin madenciliği yasasının 2023 yılında yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala