bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,290.23 0.31%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,142.41 0.21%
bnb
BNB (BNB) $ 610.77 0.95%
solana
Solana (SOL) $ 143.63 2.12%
xrp
XRP (XRP) $ 0.530385 0.77%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.47712 0.62%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15092 0.30%

Katar, Dijital Para Birimi Veya CBDC İle İlgileniyor

katar dijital para birimi veya cbdc ile ilgileniyor

Kripto varlıklara hükümetlerin ilgisi artmaya devam ediyor. Katar Merkez Bankası (QCB) üst düzey yetkilisinin açıklamasına göre Katar, dijital para birimi ya da merkez bankası dijital para birimi (CBDC) ile ilgileniyor.

Katar Kripto Para Birimi Veya CBDC Çıkartabilir

Katar Merkez Bankası Başkanı Şeyh Bandar bin Mohamed bin Saoud al-Thani, Bloomberg tarafından da desteklenen bir haberde, ikinci Katar Ekonomik Forumu esnasında açıklamalarda bulundu. Saoud al Thani açıklamasında, “Kuruluş aşamasındayız ve CBDC ihraç etmenin artılarını ve eksilerini değerlendiriyoruz.” ifadesini kullandı. Yetkili merkez bankasının şu anda CBDC’yi yayınlamak için doğru ve uygun teknoloji platformunun bulunması için seçeneklerin değerlendirildiğini de dile getirdi.

katar dijital para birimi veya cbdc ile ilgileniyor 2

Katar Merkez Bankası başkanı ayrıca, pek çok merkez bankasının CBDC’yi keşfettiğini ve Katar Merkez Bankası’nın da CBDC’yi yakından incelediğini dile getirdi. Daha verimli ve daha ucuz bir para birimi yönetim sistemine yol açması beklenen dijital para birimi Blockchain ve diğer teknolojileri kullanıyor. Blockchain, izlenebilen işlemlerin kayıt altına alındığı dijital bir defter olarak ifade edilebilir. Katar Merkez Bankası’nın da dijital banka lisanslama ve dijital para birimleri hakkında bir araştırma yürüttüğü belirtiliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala