bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,450.27 0.09%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,152.28 0.22%
bnb
BNB (BNB) $ 612.18 0.70%
solana
Solana (SOL) $ 143.92 1.97%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527523 0.14%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471353 1.03%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150558 0.72%

Karadağ Merkez Bankası, CBDC Projesi İçin Ripple Ortaklığını Duyurdu

karadag merkez bankasi cbdc projesi icin ripple ortakligini duyurdu

Dünya genelinde kripto para birimlerinin benimsenmesi devam ederken, ülkeler kendi kripto para birimleri üzerinde çalışmalar yürütüyor. Karadağ, merkez bankası dijital para birimi (CBDC) projesi için Ripple ile ortaklık kurduğunu açıkladı.

Karadağ, Ripple İle Ortaklık Kurdu

Karadağ başbakanı, Ripple ile ortaklık kurarak bir merkez bankası dijital para birimi ya da stablecoin projesi geliştireceklerini açıkladı. Balkan ülkesi olan Karadağ, şu anda ulusal para birimi yerine euro para birimini kullanıyor.

Kısa bir süre önce kripto ödemelerini ekleyeceği iddialarıyla gündeme gelen Twitter üzerinden açıklama yapan Karadağ Başbakanı Dritan Abazović, Ripple ile birlikte dijital para birimi projesi geliştireceklerini açıkladı. Karadağ Başbakanı Dritan Abazović, Blockchain şirketi Ripple’ın CEO’su Brad Garlinghouse ve başkan yardımcısı James Wallis ile bir araya geldi.

James Wallis, Ripple’ın merkez bankası anlaşmaları ve CBDC’lerden sorumlu başkan yardımcısı olarak görev alıyor. Karadağ Başbakanı Dritan Abazović, duyurusunda merkez bankası dijital para birimi projesi hakkında da konuştu. Abazović şu ifadeleri kullandı:

Ripple ve Karadağ Merkez Bankası ile iş birliği yaptı. Karadağ için ilk dijital para birimi ya da stablecoin’i oluşturmak için bir pilot proje başlattı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala