bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,261.22 1.18%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,151.71 1.44%
bnb
BNB (BNB) $ 594.28 1.73%
solana
Solana (SOL) $ 147.29 1.43%
xrp
XRP (XRP) $ 0.531284 0.41%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.461267 0.25%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.162815 2.00%

Kanada Menkul Kıymet Düzenleyicisi Kriptolara Odaklanacak

Kanada Menkul Kiymet Duzenleyicisi Kriptolara Odaklanacak

Kripto para sektörü her ne kadar devasa boyutlara ulaşsa da regülasyonlar söz konusu olduğunda oldukça geri. Doğal olarak düzenleyiciler üzerindeki baskılar da giderek artıyor. FTX‘in iflas etmesi ve beraberinde birçok şirketin ölümü sürüklenmesi ile daha da artan bu baskı, kendisini Kanada’da da gösterdi. Ülkenin menkul kıymetler düzenleyici kurumu, kripto şirketlerinin uymaması durumunda yaptırım eylemlerini değerlendireceğini açıkladı.

Kanada Menkul Kıymet Düzenleyicisi Kriptolara Odaklanacak

Kanada Menkul Kıymet Düzenleyicisi Kripto Denetimini Artırıyor

Kanada Menkul Kıymetler Yöneticileri (CSA), Pazartesi günü yapılan açıklamaya göre FTX krizi başta olmak üzere kripto piyasasındaki son olayları takiben kripto gözetimine denetimini güçlendirecek. Kanada’daki 10 eyalet ve üç bölgenin her birinden menkul kıymetler düzenleyicilerinden oluşan kurum, şu anda ülkede faaliyet gösteren platformlar için mevcut gereksinimlerini genişleteceğini söyledi. 

Ağustos ayında, ülkedeki kayıtsız kripto şirketlerinin başvuruları onaylanırken bir ön kayıt taahhüdü yapmasını beklediğini açıklanmıştı. Açıklamada şu detaylar yer aldı:

“Şu anda Kanada’da menkul kıymetler mevzuatına tabi olan bir platform, ana düzenleyicisine bir PRU teslim etmez veya faaliyetini durdurmazsa, CSA, yaptırım eylemi de dahil olmak üzere platformu menkul kıymetler yasasına uygun hale getirmek için geçerli tüm düzenleyici seçenekleri değerlendirecektir”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala